Digitoday

Saksalainen päivälehti luettavissa e-kirjan lukulaitteella

Julkaistu:

Ensimmäisenä saksalaisena päivälehtenä Die Tageszeitung (TAZ) on alkanut julkaista digitaalista versiotaan e-kirjojen epub-formaatissa. Lehti on teknologinen edelläkävijä, joka jo vuonna 1995 tarjosi sisältönsä luettavaksi netin kautta.


TAZ:in uuteen formaattiin voi tutustua myös tietokoneella ilman e-kirjan lukulaitetta. Lehdestä voi netin kautta hakea näytenumeron epub-formaatissa  ja katsoa sen Adoben maksuttoman Digital Editions-ohjelman avulla.

E-kirjan lukulaitteiden valikoima on vielä suppea Saksassa. Amazonin Kindlea saadaan vieläkin odottaa. Saatavilla on vasta Sonyn PRS-505 ja Bookeenin Cybook Gen 3, joiden hinnat vaihtelevat 250-300 euron välillä. Lokakuussa on tulossa markkinoille saksalaisen TXTR:n laiteuutuus.

Lehti pitää sijoitusta näihin laitteisiin monessa mielessä suositeltavana. E-Ink-teknologialla tuotettu teksti on erinomaisen luettavaa näytöillä, jotka eivät tarvitse lainkaan omaa valaistusta. Laitteet kuluttavat vähän sähköä ja mahdollistavat täydellä akulla pitkät mobiilit käyttöajat.

TAZ tarjoaa digitaaliversioitaan, ja nyt siis myös e-kirjojen lukulaitteisiin sopivaa epub-versiota 10 eurolla kuussa. Pakettiin kuuluu normaali päivälehti Die Tageszeitung, mutta myös sen paikallissivut (Berliini, Hampuri ja Bremen) sekä joka kuukausi ilmestyvä saksankielinen laitos Le Monde Diplomatique -lehdestä.

Kommentit

    Näytä lisää