Digitoday

Lukija voi koota ja tulostuttaa oman Wiki-kirjansa

Julkaistu: , Päivitetty:

Wikipedian lukija voi valita itseään kiinnostavat artikkelit verkossa ja teettää niistä sen kautta myös oman painetun kirjansa.


”Print-on-Demand” palvelu  on alkanut Saksassa ja sitä tullaan tarjoamaan myös englanninkielisessä Wikipediassa ja muilla kielillä myöhemmin keväällä.

Saksankielisen Wikipedian saitilla pääsee kokoamaan kirjan, jonka voi ladata itselleen maksuttomasti pdf-formaatissa tai tilata PediaPressiltä maksua vastaan. Pyynnöstä painettujen Wiki-kirjojen hinnat vaihtelevat 100 sivun laitoksen 7,99 eurosta 828 sivun niteeseen 29,80 eurolla.

Print-on-Demand-palvelusta päätettiin vuoden 2007 lopulla. Palvelun toteuttaa Wikimedian läheinen kumppani PediaPress Mainzista, joka on kehittänyt ja toteuttanut Wiki-kirjojen ja tekstien tulostuspalvelua jo kesästä 2006 alkaen.

Wikipedian tekstien julkaisemiseksi painotuotteina perustettiin vuonna 2003 kustannus- ja toimitushanke Wikibooks. Se tarjoaa wikiläisille mahdollisuuden ottaa osaa wikijulkaisujen toimittamiseen ja tarjoaa lukijoille valmiita teoksia ladattavaksi pdf-formaatissa.

Kommentit

    Näytä lisää