Suomen pelimarkkinat tuplavauhdissa

Suomen suosituimpien pelien lista kertoo sen laatijan Figma ry:n mukaan kovista kasvuluvuista. Figma kertoo, että pelejä myydään yhä kiihtyvämmällä vauhdilla.

Yksi suosikkipelejä on ollut Red Alert 3.

19.11.2008 8:22 | Päivitetty 19.11.2008 8:23

Figma laskeskelee, että tiistaina ilmestyneen listan pelimyynti on kaksinkertainen edelliseen vuoteen verrattuna kappaleissa.

Edellinen kahden viikon välein ilmestyvä FIGMA-lista oli myös järjestön mukaan hurjaa luettavaa. Suosituimpien pelien myynti oli lähes 2,5-kertainen vuoden 2007 vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Maailman suosituin nettiroolipeli World of Warcraft sai jatkoa, kun uusi lisäosa Wrath of The Lich King julkaistiin Suomessa 13.marraskuuta 20 kaupan yöaukiolon avittamana. Yli tuhat pelaajaa haki pelinsä jo keskiyöllä ympäri Suomea ja maailmanlaajuisesti 11 miljoonaa pelaajaa saivat seikkailulle jatkoa, kun jään ja lumen keskeltä Northrendistä nousee uusi uhka Lich Kingin muodossa.  - Kysessä on peli, jota myydään erityisesti ensimmäisen päivän ja viikon aikana. Pelaajat saivat mitä halusivat, ja tuplaplatinalevyn raja, 40 000 ostettua peliä, jäi noin tuhannen kappaleen päähän. Seuraavan lisäosan kohdalla täytyy vähän ryhdistäytyä, että saadaan kertaheitolla raja rikki,  kertoo Vivendi Gamesin markkinointi- ja myyntipäällikkö Johanna Strunke.  Vuoden yksi kohutuimmista ja myös suosituimmasta peleistä, FIGMA-listan TOP10-kärjessä keväisestä ilmestymisestään lähtien puoli vuotta viihtynyt Grand Theft Auto IV on myynyt platinaa PS3:lle ja Xbox360:lle.

- Historiallinen hetki on vihdoin koittanut. Tämä on ensimmäinen peli sekä PS3:lle että Xbox360:lle, joka on ylittänyt 20 000 kappaleen myynnin Suomessa, toteaa Figman toiminnanjohtaja Riku Olkkonen.

Kultapelejä viikoittain

Figman mukaan marraskuun uutuussateessa hittejä nousee kovaa vauhtia. Kymmenen tuhannen kappaleen kultapelejä julkaistaan viikoittain.

- Xbox360:n Gears of War 2 jatkaa ykkösosan viitoittamalla tiellä ja on noussut huikean arvostelu- ja myyntimenestyksen myötä Xbox360-pelien näkyvimmäksi ja kuuluvimmaksi lippulaivatuotteeksi räiskintäkategoriassa, riemuitsee Jari Keskitalo Microsoftilta.

Kansainvälisillä pelimessuilla vuoden konsolipelinä palkittu PS3:n LittleBIGPlanet avaa täysin uuden maailman pelaajille. Vain mielikuvitus on rajana PlayStationin uusimmassa tasohyppely -pelissä, jossa pelaajan on mahdollista luoda täysin oma maailmansa ja jakaa se PlayStation Networkin kautta ympäri maailmaa kaikkien muiden pelaajien kanssa.

- LittleBIGPlanet on todellakin jotain täysin uutta pelimaailmassa. Ja se on jo nyt saanut uskomattoman hypen aikaan peliarvostelujen täysistä pisteistä puhumattakaan, arvioi Suman Rath Nordisk Filmiltä.

MotorStorm Pacific Rift vie pelaajan trooppiseen paratiisiin keskelle Tyyntämerta. MotorStorm on yksi PlayStation3:n suosituimpia pelejä ja Pacific Rift jatkaa samalla tiellä.

- Pelin ykkösosa oli yksi viime vuoden myydyimpiä PS3-pelejä ja jatko-osalle voidaankin ennustaa vastaavanlaista menestystä. Yksi pelin hienoista uusista ominaisuuksista on jaetun ruudun mahdollisuus, jossa jopa neljä pelaajaa voi kisata samaan aikaan, huomauttaa Rath.

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys Figma ry:n jäseniä ovat Activision-Blizzard, AMO, Atari, Electronic Arts, K E Media, Microsoft, Nordisk Film, PAN Vision, PLAN 1, Sony Computer Entertainment Europe ja Warner Bros.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?