Ei kerro omia tietojaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Kopiosto syyttää TVkaistaa valehtelusta

Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto syyttää netti-tv-jakelija TVkaista Oy:tä virheellisten ja harhaanjohtavien tietojen levittämisestä. Kopioston tiedote ottaa kantaa TVkaistan esittämiin lukuihin, mutta ei paljasta omia lukujaan.

18.11.2008 16:59 | Päivitetty 18.11.2008 16:59

Kopiosto sanoo tiedotteessaan, että se neuvottelee säännöllisesti kaapeli-tv-alan kanssa muun muassa tv-ohjelmien kaapeli- ja iptv-jakelusta.

– Neuvotteluista täysin ulkopuolinen TVkaista Oy on julkaissut tiedotteen, jossa on virheellisiä ja harhaanjohtavia tietoja tämän vuoden keskeneräisestä neuvottelusta ja sen perusteista.

Kopiosto kiistää väitteen, jonka mukaan sen esitys syrjisi uusia toimijoita.

– Tämä ei pidä paikkaansa. Vakiintuneiden kaapelioperaattorien kohtelu tällä hetkellä perustuu televisiokanavien jakeluvelvoitteeseen liittyvään lainsäädäntöön, ei Kopioston toimintaan.

Kopiosto sanoo, ettei se myöskään ole esittänyt ”laajakaistaveroa”, joka kohdistuisi kaikkiin laajakaistayhteyttä käyttäviin talouksiin.

– Neuvottelun kohteena on vain iptv-jakelu. Iptv-talouksia on Liikenne- ja viestintäministeriön selvityksen mukaan (IPTV:n nykytila, LVM, 23/2006, päivitys/ 6.6.2007) muutamia tuhansia, ei suinkaan esitettyä 1,9 miljoonaa.

Tekijänoikeusjärjestön mukaan myös TVkaistan esittämä tieto Kopioston esittämästä hinnasta suomalaisten kanavien iptv-jakelulle on virheellinen.

– Kopioston ehdottama kotitalouskohtainen hinta on selvästi julkisuudessa esitettyä alhaisempi, yhdistys sanoo, mutta ei kerro omaa ehdotustaan.

– TVkaista on julkaissut tiedotteen, jossa se on kertonut keskenään kaksi virheellistä lukua, ja päätynyt hurjalta kuulostavaan päätelmään, että Kopiosto voisi laskuttaa -jakelusta 100 miljoonaa euroa vuonna 2011. Laskelma on täysin virheellinen, kommentoi Kopioston toimitusjohtaja Pekka Rislakki.

– Haluamme edistää iptv:n leviämistä, emmekä lähde aluksi vaatimaan edes normaalia kaapelitariffia, Rislakki sanoo.

Kopiosto on tekijöiden, kustantajien ja esittävien taiteilijoiden tekijänoikeusjärjestö, jossa on 44 jäsenjärjestöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?