Digitoday

Siilasmaa ajaa Suomea tietotekniikan hyödyntäjien kärkeen

Julkaistu: , Päivitetty:

Teknologiateollisuus on asettanut itselleen huiman tavoitteen. Se ryhtyy nostamaan Suomea takaisin tietotekniikan hyödyntämisen kärkimaaksi.


Teknologiateollisuuden Tietotekniikan toimialaryhmä on samalla valinnut uuden hallituksen, joka lähtee voimalla ajamaan asiaa Risto Siilasmaan johdolla.

– Toimintatapojen muutos tietotekniikkaa hyödyntämällä on todettu tehokkaimmaksi keinoksi nostaa yritysten ja julkishallinnon tuottavuutta. Parempi tuottavuus on Suomen hyvinvoinnin ja kansainvälisen kilpailukyvyn säilyttämisessä ratkaisevan tärkeää, sanoo Teknologiateollisuus ry tiedotteessaan.

Suomi on viime vuosina pudonnut tietotekniikan hyödyntäjänä maailman kärkikolmikosta sijoille 10–15. Menestyminen kansainvälisissä vertailuissa ei ole vain imagollisesti tärkeää, vaan osoitus onnistuneista tuottavuutta parantaneista ratkaisuista koko yhteiskunnassa.

Teknologiateollisuudessa tietotekniikkatoimiala on järjestäytynyt toimialaryhmäksi, jonka toimintaa ohjaa hallitus. Uuteen hallitukseen on nimitetty Suomen tietotekniikkatoimialan ykkösketju, jota vetää puheenjohtajana F-Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uuden hallituksen muodostavat Fujitsu Servicesin toimitusjohtaja Yrjänä Ahto, Ohjelmistoyrittäjät ry:n puheenjohtaja ja Digiumin toimitusjohtaja Matti Heikkonen, Canonin toimitusjohtaja Harry Nyström, Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen, Trainer´s Housen toimitusjohtaja Jari Sarasvuo, TietoEnatorin toimitusjohtaja Hannu Syrjälä ja Teknologiateollisuudesta johtaja Jukka Viitasaari.

Hallitus on sopinut tehtäväjaosta, jossa jokaisella hallituksen jäsenellä on oma vastuualueensa. Vastuut perustuvat toimialaryhmän vuodelle 2009 sopimiin painopistealueisiin.

Ahto vastaa it-palveluiden kehittämisestä, Heikkonen kasvuyrittäjyydestä ja kansainvälistymisestä, Nyström laitteistoteknologioista ja ympäristöasioista, Rahkonen osaavan työvoiman saatavuudesta, Sarasvuo toimialan näkyvyydestä ja vetovoimasta sekä Syrjälä tuottavuudesta tietotekniikan avulla.

– Teknologiateollisuuden Tietotekniikan toimialaryhmä on miehitetty Suomen kärkinimillä - aikaansaavilla henkilöillä, jotka kantavat huolta Suomen ja toimialan tulevaisuudesta. Heidän edustamillaan painopistealueilla tavoitellaan vaikuttavuudeltaan tärkeimpiä asioita, Siilasmaa korostaa.

– Haasteellisina taloudellisina aikoina tietotekniikan avulla on löydettävissä entistä joustavampia ja innovatiivisempia toimintatapoja, joilla tuottavuutta ja kannattavuutta saadaan kohennettua.

Kommentit

    Näytä lisää