IBM ja ProSiebenSat.1 Media - Digitoday - Ilta-Sanomat

TV-yhtiön media-arkistot täysin digitaaliseen muotoon

IBM ja saksalaisen monimediayhtiö ProSiebenSat.1 Media AG:n tekniikkapalveluista vastaava ProSiebenSat.1 Produktion ovat sopineet konsernin media-arkiston siirtämisestä täysin digitaaliseen muotoon.

Sakasalainen tv-yhtiö aloittaa media-arkistojensa muuttamisen kokonaan digitaalisiksi.

2.9.2008 9:16 | Päivitetty 2.9.2008 9:17

Osapuolten mukaan siirtyminen nauhakeloista täysin digitaaliseen arkistoon tuo mukanaan monia etuja. Ohjelmistosisältö on helposti eri jakelukanavien käytettävissä, ja sitä voidaan ajaa samanaikaisesti eri alustoilla. Tästä hyötyvät erityisesti uuden sukupolven jakelukanavat, kuten video on demand, iptv ja mobiili-tv.

Digitaalisen arkiston myötä jakelu nopeutuu ja tilaa vievät tuplakopiot jäävät historiaan, koska sähköisessä muodossa oleva sisältö on helposti jakelukanavien käytettävissä suoraan arkistoiduista alkuperäislähteistä.   IBM:n mukaan yhtiön tehtävä projektissa on digitaalisen arkiston suunnittelu ja sulauttaminen ProSiebenSat.1 Median järjestelmiin. Yhteistyösopimus on jatkoa huhtikuussa 2008 allekirjoitetulle kymmenen vuoden ja 200 miljoonan euron arvoiselle it-palvelusopimukselle. Nyt solmitun uuden sopimuksen arvo on neljä miljoonaa euroa. IBM kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?