Digitoday

Banzai! Sleipnir haluaa haastaa Firefoxin

Julkaistu: , Päivitetty:

Japanilaisyritys Fenririn kehittyneemmille käyttäjille suunnattu Sleipnir-selain pyrkii laajentamaan osuuttaan kansainvälisillä selainmarkkinoilla.


Fenrir julkisti pari viikkoa sitten kansainvälisen sivuston selaimelleen.

Sleipnir mainostaa itseään muokattavuudellaan. Sleipnirissä on myös mahdollista vaihtaa selainydintä kesken sivujen katselemisen.

Trident-selainytimeen pohjautuvan Sleipnirin kehitys alkoi vuonna 2005, ja sen asennuspaketin mukana toimitetaan myös Gecko-selainydin.

Trident-selainydin on Microsoftin kehittämä ja sitä käytetään Internet Explorerissa. Gecko-selainydintä hyödyntävistä selaimista tunnetuin on Mozillan Firefox.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sleipnirin eräs kantavia ideoita onkin selainytimen vaihto lennossa sivustokohtaisesti. Yrityksen mukaan se mahdollistaa optimaalisen selauskokemuksen selattavasta sivusta riippumatta.

Uutissivusto Infoworldille antamassaan haastattelussa yrityksen ulkomaanmarkkinoinnin johtaja Yasuhiro Miki kertoo Sleipnirin pyrkivän saavuttamaan 17 miljoonan käyttäjän rajan muutaman seuraavan vuoden aikana. Hänen mukaansa tämä tavoiteraja on noin viisi prosenttia englanninkielisestä internetin käyttäjäryhmästä.

Tutkimusyhtiö Net Applicationsin verkkosovellus arvioi selainmarkkinoiden johtajaksi tällä hetkellä Internet Explorerin noin 73 prosentin osuudella. Firefoxin osuudeksi arvioidaan noin 19 prosenttia ja Safarin osuudeksi yli kuusi prosenttia. Opera jää tällä hetkellä alle yhteen prosenttiin.

Fenrir toivoo Sleipnirin saavuttavan Safarin suuruisen markkinaosuuden.

Yrityksen mukaan selaimella on tällä hetkellä Japanissa yhdeksän prosentin markkinaosuus, ja selainta käyttää noin 100 000 ihmistä.

Fenririn tavoitteena on englanninkielisten markkinoiden jälkeen ryhtyä tavoittelemaan muita kieliryhmiä, kuten espanjankielisiä ja ranskankielisiä, Infoworld kertoo.

Muokattavuudellaan itseään mainostava selain on tällä hetkellä versionumero 2.7.2:ssä. Selain on saatavilla tällä hetkellä vain Windows-käyttöjärjestelmille.

Kommentit

    Näytä lisää