Digitoday

Korkein oikeus antoi kaksi valituslupaa Finreactor-jutuissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Korkein oikeus on myöntänyt kahdessa yksittäisessä Finreactor-käyttäjäjutussa valitusluvan. Turre Legal -asianajotoimisto ilmoittaa toimivansa molemmissa asiamiehinä. Se on myös kirjoittanut valituslupapyynnöt ja niiden perustelut.


Yksi valitusluvan saaneista on Kouvolan hovioikeuden tuomio ja toinen on Helsingin hovioikeuden tuomio. Molemmissa syytetyt ovat tunnustaneet jakeneensa torrentin, mutta eivät ole todistetusti jakaneet ainuttakaan torrentin viittaamaa sisältötiedostoa.

- Kouvolan hovi tosin teki itsenäisen teknisen päätelmän, että vertaisverkon toimintaperiaatteesta johtuen luultavasti yksi sisältötiedosto olisi jaettu, kirjoittaa Turre Legal blogissaan.

Hovioikeudet tuomitsivat molemmat vastaajat jokaisesta sisältötiedoston jakotapahtumasta, johon olivat osallistuneet muut tuntemattomat käyttäjät.

Tulossa tärkeä
ennakkopäätös


Nyt Korkein oikeus tulee tutkimaan nämä tapaukset uudestaan, ja Turre Legalin mukaan tulossa on tärkeä ennakkoratkaisu, jossa tullaan mitä ilmeisimmin ottamaan kantaa niin sanottuun linkitysvastuuseen internetissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös Kouvolan hovioikeuden tekninen päätelmä tullaan testaamaan, ja samalla ratkeaa millaista näyttöä vaaditaan vastedes vertaisverkkokeisseissä.

- Mielestämme ei ole mitenkään kohtuutonta, että oikeudenomistaja tai poliisi lataa jaetuksi väitetyn tiedoston oikeudenloukkaajan koneelta ja polttaa sen vaikka rompulle todisteeksi. Toistaiseksi Suomessa tähän ei ole viitsitty ryhtyä, kun tuomioistuimet eivät ole sitä vaatineet toisin kuin esimerkiksi Ruotsissa, todetaan asianajotoimiston blogissa.

Turre Legal odottaa korkeimman oikeuden päätöksiä viimeistään ensi vuoden alkupuolella.

Kommentit

  Näytä lisää

  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Asentaja-Ismo hiljensi IS:n torstaisessa vaalitentissä puoluejohtajat – IS tapasi 60-vuotiaan asentajan Tampereella ”Jos joudun työttömäksi, kuka minut työllistää?
   Kotimaa
  3. Lehtiväite: Suomi salakuunteli Trumpin ja Putinin keskustelua Helsingin huippukokouksessa
   Ulkomaat
  4. Lohta vain kerran viikossa, rinnat muokataan suuriksi palloiksi – julkkiskaunottaret kertovat nyt rehellisesti, miten kiistelty fitness-buumi levisi Suomeen
   Viihde
  5. Ensitestissä Kia Proceed Shooting Brake – haastaa rohkealla otteellaan reilusti kalliimman ”esikuvansa”
   Autot
  6. Suomessa taotaan Kiinan valtion määräyksellä olympiaurheilijoita lähes rajattomalla budjetilla – ”Suomi ei änkytä ihmisoikeuksista”
   Urheilulehden parhaat
  7. Facebook oli ensin ”kuin paratiisi”, mutta neljä vuotta sitten Joonas Konstig sulki sometilinsä: ”Kuin jonkinlainen loitsu”
   Digitoday
  8. Selvitysmies kertoo lakkautetun Kirill Babitzin säätiön taustoista – Keräsi varoja lipun­myynti­tuloista, vuoden 2010 jälkeen tapahtui ratkaiseva käänne
   Musiikki
  9. Tunti sitten
  10. Ylikonstaapeli Nina Pelkonen ymmärtää seksuaalirikoksista nousseen huolen, mutta varoittaa ylilyönneistä – ”Ei omankäden oikeutta”
   Kotimaa
  11. KSML: Ilmavoimien uusi komentaja myöntää, että Lemmenjoelta tuli lommo imagoon
   Kotimaa
  12. Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit
   Yön uutiset
  13. Näytä lisää