Digitoday testasi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nokia E71 – koolla on väliä

Kun otan Nokia E71:n käteeni, minulla on vain yksi asia mielessäni. Kylläpä näppäimet ovat pieniä.

Nokia E71 ja mittasuhteita antava tulitikku.

3.7.2008 12:02 | Päivitetty 7.7.2008 14:58

Pyörittelen laitetta kädessäni ja aprikoin, pystynkö lainkaan kokeilemaan puhelinta. Naurattaa. Eihän noin pieniä pysty lapsikaan näpyttelemään. Tämä taitaa olla nuken puhelin. Ken voisi viestiä Barbille.

Laitan peukaloni qwerty-näppäimistön keskellä olevien numeronäppäinten päälle. Onnistun peittämään yhdellä peukulla kaikki numerot. Yllän samaan saavutukseen myös pikkurillillä.

Näppäimistö osoittautuu oivalliseksi, tai ainakin riittävän hyväksi.

Näppäimet ovat käyttökelpoisia miniatyyrikoostaan huolimatta. Vai sykkiikö sisälläni niin nokialainen sydän, että pienen totuttelun jälkeen mikä tahansa kelpaa? Anna luurin useammalle testaajalle. Saan jokaiselta täsmälleen samat kommentit. Kaikki sanovat, että näppäimet ovat pieniä, mutta sopivat heille itselleen ja että he epäilevät, että isompinäppiselle eivät sopisi. Sitä isonäppistä ei vaan löydy.

Testipuhelimeni takakansi ei pysy paikallaan ilman Jeesus-teippiä, mutta muuta vikaa kapulassa ei ole. Käytettävyydeltään laite tuntuu olevan kova kilpailija Nokian kommunikaattorille, ainoastaan kuvaruudun koossa kommu vie voiton. Kymmenen milliä paksu, tai ohut, Nokia E71 mahtuu mukavasti taskuun.

Ominaisuudet

Mitat: 114 x 57 x 10 millimetriäPaino: 126 grammaaKamera: 3,2 megapikselin kamera, videokuvausYhteydet: hspa, gprs, edge, bluetooth 2.0, fs-usb, wifi 802.11g, infrapunaRadio: fm-radio Gps: gps/agpsMuisti: 110 megatavun sisäinen muisti,  tuki microSD-muistikorteilleProsessori: ARM 11 369 MHz Näyttö: 2,36 tuuman qvga-näyttöAkku: 1500 mAh li-poAlusta: Symbian 9.2 -käyttöjärjestelmä ja S60 3rd Edition -käyttöliittymä Internet: sähköposti, rss-syötteet, nettiselain

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?