Digitoday

Digitoday julkaisee blogikyselyn tulokset

Julkaistu: , Päivitetty:

Digitoday julkaisee yhteenvetoraportin kyselystä, jossa tiedusteltiin blogien lukemista. Pdf-muotoinen raportti sisältää kaikki kysymykset ja vastaukset lukuun ottamatta Blogit kunniaan 2008- kisaan ehdotettuja yli 600 blogia, ehdotusten perusteluja ja vapaita kommentteja.
Kysely suoritettiin 28.4 – 2.5 ja siihen vastasi yli tuhat ihmistä. Osa tuloksista on uutisoitu Digitodayssa.

Blogit kunniaan 2008 –kilpailun ja kyselyn tarkoituksena on nostaa blogien arvostusta ja lisätä niiden yleistä tunnettuutta.

Kahdeksanhenkinen tuomaristo valitsee blogit loppukilpailuun, joka suoritetaan 12.-19. toukokuuta. Voittajat julkistetaan palkintotilaisuudessa Helsingin Sanomatalossa 27. toukokuuta.

Tuomaristoon kuuluvat kansanedustaja Jyrki J. Kasvi, Mikrobitin päätoimittaja Otto Aalto, Nelonen Median toimituspäällikkö Mari Flink, Kielitoimiston kouluttaja Riitta Hyvärinen, Blogilistan perustaja Sami Köykkä, M&M:n toimituspäällikkö Mikko Metsämäki, HSE:n tutkija Mika Pantzar ja Avaus Consultingin partneri Kim Weckström.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Arvioinnissaan tuomaristo kiinnitti huomiota sellaisiin ominaisuuksiin kuin ulkoasu, kuvien ja videoiden käyttö, kieliasu, innostavien linkkien määrä, uutismaisuus, oivaltavuus, innovatiivisuus, asiantuntevuus ja hauskuus.

Digitodayn kysely antaa tietoa suomalaisten blogien kulutuksesta. Sitä ei ole ollut juurikaan saatavilla.

- Ymmärrämme kyllä, että kyselyyn on valikoitunut erityisesti tietotekniikasta ja digitaalitaloudesta kiinnostuneita vastaajia. Siitä huolimatta meidät yllätti se kuinka paljon aktiivisimmat bloggaajat ja lukijat käyttivät aikaansa blogimaailmassa, uutispäällikkö Timo Poropudas kommentoi.

- Vastaajien valikoitumiseen vaikutti se, että kyselyä mainostettiin runsaasti yhteistyökumppaniemme Mikrobitin, Blogilistan, Taloussanomien ja It-viikon sivuilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poroputaan mukaan tuomarit ovat tehneet valtavan työn käydessään läpi kaikki 640 ehdotettua blogia.

- Useat tuomarit olisivat mielellään valinneet loppukilpailuun enemmänkin blogeja. Korkeatasoisista blogeista oli vaikea nostaa esille juuri ne parhaat.

(Päivitys: lisätty arviointiperusteet)

Kommentit

    Näytä lisää