Tuhansille pk-yrityksille - Digitoday - Ilta-Sanomat

Sähköinen laskutus avattiin Arkhimedekselle

Suomen ainoaksi avoimeksi sähköisen laskutuksen operaattoriksi itsensä nimeävä verkkolaskut.fi -palvelu tarjoaa sähköisen laskutuksen Arkhimedes-taloushallinto-ohjelmiston käyttäjille.

4.3.2008 16:17 | Päivitetty 4.3.2008 16:18

Isolta Oy:n kehittämällä Arkhimedeksellä on yrityksen mukaan useita tuhansia käyttäjiä ja käyttäjämäärä kasvaa kuukausittain useilla sadoilla. Sopimuksen myötä Arkhimedes-käyttäjät saavat sähköisen laskutuksen ilmaiseksi käyttöönsä.

- Verkkolaskutuksen yleistyminen on kaikkien etu, ja järjestelmien väliset rajapinnat ovat omiaan nopeuttamaan verkkolaskutuksen yleistymistä. Toisistaan eristetyt palvelut ovat tähän saakka olleet yksi keskeisistä pullonkauloista verkkolaskutuksen yleistymisen tiellä, Verkkolaskut.fi-palvelua kehittävän Idoneus Oy:n toimitusjohtaja Kim Forsman sanoo.

Kesällä 2007 testikäytöllä startanneen Verkkolaskut.fi-palvelun avoimen operaattorimallin ansiosta mikä tahansa järjestelmä voidaan Idoneuksen mukaan liittää siihen ilman monimutkaisia sopimusjärjestelyjä.

Forsman kertoo tavoitteena olevan avata rajapinnat muiden suomalaisten verkkolaskuoperaattoreiden ja keskeisten taloushallintopalveluiden järjestelmiin mahdollisimman pikaisesti.

Arkhimedes-ohjelmistoa kehittävän Isolta Oy:n toimitusjohtajan Mikko Ilomäen mukaan yhteistyö Idoneuksen kanssa säästää Arkhimedes-käyttäjien aikaa ja rahaa.

Verkkolaskut.fi on suunniteltu pienille ja keskisuurille yrityksille. Tavoitteena on saada vuoden 2008 aikana yli 10.000 uutta pk-yritystä verkkolaskutuksen piiriin.

Internet-pohjaisen palvelun käyttöönotto onnistuu muutamassa minuutissa eikä vaadi uusien ohjelmien asentamista. Perusominaisuudet ovat maksuttomia.

Palveluun luotavasta laskusta ilmoitetaan vastaanottajalle ensisijaisesti sähköpostitse. Vastaanottaja voi maksaa laskun suoraan verkkopankissa, tulostaa sen paperille, arkistoida sen sähköisesti pdf-muodossa tai tilata sen itselleen Finvoice-muodossa tai paperilla. Lisäksi vastaanottaja voi pyytää laskun välitettäväksi yrityksen laskuhotelliin tai tulevaisuudessa verkkopankkiin.

Tieto laskun tilasta välittyy automaattisesti laskuttajalle. Lähetetyt laskut arkistoituvat järjestelmään, joten niiden pohjalta on helppo lähettää uusia laskuja samoille vastaanottajille. Järjestelmästä on myös helppo tuottaa erilaisia seurantaraportteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?