Digitoday

Yrityswikisoftaa saa suomenkielisenäkin

Julkaistu:

Ambientia Oy on tehnyt suomenkielisen version kaupallisesta Confluence-wikiohjelmistosta.


Joillekin organisaatioille järjestelmien vieraskielisyys saattaa Ambientian mukaan olla kynnys käyttöönotolle tai ainakin tehokkaalle käytölle. Suomenkielisen yrityswikiohjelmiston lisäksi Ambientialla on vuoden alussa aloittanut lajissaan Suomen ensimmäiseksi nimetty wiki-konsultti.

Tutkimusten mukaan wiki-ohjelmistot herättävät tällä hetkellä paljon kiinnostusta organisaatioissa. Työkaluina wikit ovat monipuolisia ja niiden käyttötarkoitukset voivat olla hyvinkin erilaisia.

Wiki-ympäristöjä käytetään työryhmien sisäiseen dokumentaatioon sekä organisaatioiden yleisinä tietovarastoina, apuna tiedon ja tietämyksen hallinnassa. Tyypillisiä wiki-ohjelmistojen käyttäjiä ovat oppilaitokset, teknologiayritykset sekä tutkimuslaitokset.

Wiki on paljon muutakin kuin pelkästään Wikipedia. Yrityswikeissä on Ambientian mukaan kiinnitetty huomiota erityisesti yrityskäytössä tarvittaviin ominaisuuksiin, kuten käyttöoikeuksien hallintaan ja integroitavuuteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sisällön päivittäminen on wikeissä yhtä helppoa kuin sen lukeminen, ja jokainen työntekijä voi osallistua tiedon levittämiseen organisaatiossa, jolloin tietämys ei kasaannu yksittäisille henkilöille.

Vuonna 1996 perustettu Ambientia luonnehtii itseään yhdeksi Suomen suurimmista digimedia-alan yrityksistä. Se  työllistää yli 60 henkilöä Helsingissä, Hämeenlinnassa, Joensuussa ja Tampereella.

Se on toteuttanut asiakkailleen liiketoimintaratkaisuja verkkoon. Tunnetuimpia asiakkaita ovat Stockmann, HK Ruokatalo, Securitas, Konecranes, Kansanterveyslaitos sekä Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Kommentit

  Näytä lisää

  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Asentaja-Ismo hiljensi IS:n torstaisessa vaalitentissä puoluejohtajat – IS tapasi 60-vuotiaan asentajan Tampereella ”Jos joudun työttömäksi, kuka minut työllistää?
   Kotimaa
  3. Lehtiväite: Suomi salakuunteli Trumpin ja Putinin keskustelua Helsingin huippukokouksessa
   Ulkomaat
  4. Lohta vain kerran viikossa, rinnat muokataan suuriksi palloiksi – julkkiskaunottaret kertovat nyt rehellisesti, miten kiistelty fitness-buumi levisi Suomeen
   Viihde
  5. Ensitestissä Kia Proceed Shooting Brake – haastaa rohkealla otteellaan reilusti kalliimman ”esikuvansa”
   Autot
  6. Suomessa taotaan Kiinan valtion määräyksellä olympiaurheilijoita lähes rajattomalla budjetilla – ”Suomi ei änkytä ihmisoikeuksista”
   Urheilulehden parhaat
  7. Facebook oli ensin ”kuin paratiisi”, mutta neljä vuotta sitten Joonas Konstig sulki sometilinsä: ”Kuin jonkinlainen loitsu”
   Digitoday
  8. Selvitysmies kertoo lakkautetun Kirill Babitzin säätiön taustoista – Keräsi varoja lipun­myynti­tuloista, vuoden 2010 jälkeen tapahtui ratkaiseva käänne
   Musiikki
  9. Ylikonstaapeli Nina Pelkonen ymmärtää seksuaalirikoksista nousseen huolen, mutta varoittaa ylilyönneistä – ”Ei omankäden oikeutta”
   Kotimaa
  10. KSML: Ilmavoimien uusi komentaja myöntää, että Lemmenjoelta tuli lommo imagoon
   Kotimaa
  11. Tunti sitten
  12. Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit
   Yön uutiset
  13. Näytä lisää