Nettiadressi vaatii: Suvi Lindén – Eroa taas

Julkaistu: , Päivitetty:

Viestintäministeri Suvi Lindénin eroa vaaditaan tänään käynnistetyssä nettiadressissa, joka on kerännyt jo lähes 900 nimeä. Pitkähkössä adressissa käydään läpi ministeri Lindénin poliittisen elämän huomiokohtia.
Adressin viimeinen kappale vaatii:

– Meidän allekirjoittajien mielestä viestintäministerin pitäisi olla pätevä ja nauttia kansalaisten luottamusta. Jälleen kerran Suvi Lindén on osoittanut, ettei ole kykeneväinen tähän vaativaan tehtävään. Me allekirjoittaneet vetoamme Suvi Lindeniin, että hän ymmärtäisi taas oma-alotteisesti erota tehtävistään.

Vetoomuksen laatijan mielestä Lindénin olisi pitänyt myöntää sensuurijärjestelmän toteutuksen epäonnistuneen ja ryhtyä dialogiin esimerkiksi asiasta oikeuskanslerille valittaneen EFFI:n kanssa.

– Sen sijaan hän sivuutti koko kritiikin ja nimitti lastensuojeluun liittyviä sensuurikysymyksiä pohtimaan 36-henkisen mediafoorumin, jonka kokoonpano on herättänyt paljon kritiikkiä. Lindénin foorumista puuttuvat nimittäin kokonaan sensuurijärjestelmään julkisuudessa kriittisesti suhtautuneet asiantuntijatahot kuten EFFI, Matti Nikki, kansanedustaja Jyrki Kasvi ja it-asiantuntija Petteri Järvinen. Sen sijaan sinne on otettu mukaan esimerkiksi äänitealan etujärjestön TTVK:n juristi Jaana Pihkala.

– Adressin pohjustuksessa viitataan Lindénin eroon kesäkuussa 2002 sen jälkeen kun paljastui, että hän oli allekirjoittanut lain, jossa myönnettiin avustusta myös hänen omalle golfkeskukselleen. Myös Lindénin arvostelua herättänyt päätös hoitaa ministerintehtäviä etätyönä adoptiolapsen hankkimisen jälkeen nostetaan esiin.

Kommentit

    Näytä lisää