Kymmenvuotias xml tukee Mars-robotteja

Julkaistu: , Päivitetty:

Xml-merkintäkieli täytti kymmenen vuotta ja World Wide Web Consortium aikoo sen merkiksi tunnustaa ja kiittää erilaisten aktiviteettien ja tapahtumien merkeissä xml:lle omistautuneita yhteisöjä ja yksilöitä.


Äskettäin tuli kuluneeksi kymmenen vuotta Extensible Markup Language (XML) 1.0 -tekniikan julkaisemisesta W3C-suosituksena.

Xml on yksinkertainen formaatti, jota käytetään kaikenlaisen datan siirrossa webissä ja sen ulkopuolella. Kieli on hyvin laajassa käytössä paitsi normaaleissa tietokoneissa, myös monissa arjen tilanteissa, joissa sitä ei tule miettineeksi. Esimerkiksi autoa tankatessa xml:ää usein virtaa pumpusta asemalle, W3C hahmottaa.

Ehkä eksoottisin käyttökohde löytyy Nasasta ja open sourceen nojaavasta ohjelmistoratkaisusta, jolla ohjataan Marsia yhä tutkivia Spirit- ja Opportunity-robotteja.

- Ei yksinkertaisesti ole tietokonetta maailmassa, pöytäkonetta, kämmentietokonetta tai palvelinta, joka ei joskus käsittelisi xml:ää, sanoi Sun Microsystemsin Tim Bray, joka oli mukana standardin kehittäneessä työryhmässä.

- Xml ei tule olemaan viimeinen neutraali informaatiota paketoiva systeemi. Mutta ensimmäisenä lajissaan se on pärjännyt erittäin hyvin, Bray jatkoi tiedotteessa.

W3C jatkaa satsaamista xml:ään.

Kommentit

    Näytä lisää