Digitoday

Microsoft muistaa myös korkeakoululaisia ilmaissoftalla

Julkaistu: , Päivitetty:

Bill Gatesin julkistama Live@edu-ohjelmistokokoelma koululaisille otettiin Suomessa ristiriitaisesti vastaan. Nyt Gates kertoi DreamSpark-hankkeesta, joka tarjoaa Microsoftin sovelluskehitysohjelmistoja korkeakouluopiskelijoille verkossa olevan palvelun kautta.


Ensimmäisessä vaiheessa ohjelmistot ovat maksutta yli 35 miljoonan opiskelijan saatavilla kymmenessä maassa, Suomi mukaan luettuna. DreamSpark-hankkeen tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden valmiuksia toimia heti valmistuttuaan vaativissa työelämän projekteissa, Microsoft selvittää.

Siinä missä Live@edu sisältää perustyökaluja, kuten sähköpostin ja sähköisen lukujärjestyksen, oppimisen tueksi, kattaa DreamSpark järeämpiä työkaluja ohjelmistojen suunnitteluun ja kehittämiseen.

Johtaja Ismo Suikkanen Microsoftilta huomauttaa, että Suomessa DreamSpark ei ehkä hätkäytä niin paljon, koska hanke vastaa pitkälti MSDN AA:ta (Academic Alliance), jota hyödynnetään jo useassa it-opetusta tarjoavassa yliopistossa ja korkeakoulussa Suomessa. Erona on, että MSDN AA on maksullinen.

Microsoft kuitenkin tarjoaa taas ilmaiseksi ohjelmistoja opiskelukäyttöön. Tämä oli yksi niistä pääseikoista, jotka aiheuttivat Suomessa närää, kun Live@edu julkistettiin. Vastustavissa puheenvuoroissa on esitetty huoli suomalaisten ohjelmistoyritysten kilpailukyvystä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

DreamSpark tarjoaa seuraavat Microsoftin työkalut:

Kehitystyökaluista Visual Studion, eli ohjelmoinnin "Sveitsin armeijan linkkuveitsen", ja XNA Game Studion peliympäristöjen luontiin:

Visual Studio 2005 Professional Edition
Visual Studio 2008 Professional Edition
XNA Game Studio 2.0
(12 kuukauden akateeminen ilmaisjäsenyys XNA Creators Clubissa)

Suunnittelutyökalut luovien ideoiden muuntamiseksi digitaaliseksi sisällöksi web-sivuina, animaatioina tai digikuvina. Expression Studio, sisältäen:

Expression Web
Expression Blend
Expression Design
Expression Media

Microsoftin alustatyökalut hallittavan ympäristön luomiseksi suunnittelu- ja kehitystyökaluille:

SQL Server 2005 Developer Edition
Windows Server, Standard Edition

Voi tuntua erikoiselta, että Suomi on mukana heti DreamSparkin ensimmäisessä vaiheessa, kun edellytykset opetukselle ja oppimiselle ovat heikommat monessa muussa maassa. Suikkasen mukaan syynä on se, että Suomessa on järjestetty hyvin opiskelijoiden validointi CSC:n kautta. Opiskelijan kun pitää ensin todistaa olevansa jossakin korkeakoulussa kirjoilla.

Hanketta laajennetaan vuoden sisällä kattamaan myös muun maailman korkeakouluopiskelijat sekä lisäksi lukio-opiskelijat, jolloin se tavoittaisi mahdollisesti jopa miljardi opiskelijaa maailmanlaajuisesti.

Kommentit

  Näytä lisää

  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Vainoharhainen kultti­johtaja pakotti yli 900 ihmistä kohottamaan myrkky­pikarin huulilleen Guyanan viidakossa – Jonestownin joukko­itse­murhasta 40 vuotta
   Ulkomaat
  3. Kuvat: Puuppolalainen Esa heräsi vaimonsa kanssa aamuvarhaisella päiväkotiin jännittämään Tommi Mäkisen urotekoa – ”Iso juttu koko kylälle”
   Ralli
  4. Paavo eli lapsuuden, jollaista ei toivoisi kenellekään – kun poika palasi kotiin, alkoi vuosien mittainen piina
   Kotimaa
  5. Missikaunotar Lola Odusoga sai puhelun laihdutusohjelmasta ja tyrmistyi – kipakka avautuminen blogissa: ”Kuka päätti, että mulla on ongelma?”
   Viihde
  6. Huuhkajat sensaatioon nostanutta Markku Kanervaa on vaikeaa olla rakastamatta – ”Perus-Markulle voi sanoa ihan mitä tahansa”
   Huuhkajat
  7. Nuorten kuljettama henkilöauto suistui suoralta tieltä Oulussa – palomestari: ”Reilua ylinopeutta”
   Oulun seutu
  8. Poliisi loukkaantui hurjassa takaa-ajossa: Edes piikkimatto ei pysäyttänyt humalassa kaahannutta 14-vuotiasta
   Kotimaa
  9. Tunti sitten
  10. Presidentti Niinistö kertoo IS:lle, mitä hän keskusteli Trumpin kanssa metsän­hoidosta: ”Haravoinnista ei ollut puhetta”
   Kotimaa
  11. Sama raha riittää pidempään Portugalissa – katso, mistä joudut pulittamaan enemmän Suomessa
   Oma raha
  12. Nuori suomalaisnainen lähti Espanjaan pyhiinvaellukselle – usko omiin voimiin oli välillä loppua
   Matkat
  13. Näytä lisää