Nokia hakee vauhtia ohjelmistoihin Linux-yhtiöstä

Julkaistu: , Päivitetty:

Nokia on tehnyt ostotarjouksen norjalaisesta ohjelmistoyhtiö Trolltechistä. Kaupan avulla Nokia aikoo vauhdittaa omaa ohjelmistostrategiaansa. Trolltech on ollut tekemässä muun muassa Linux-puhelinta.


Nokia on ostamassa norjalaista ohjelmistoyhtiö Trolltechiä 844 miljoonalla Norjan kruunulla eli reilulla sadalla miljoonalla eurolla. Yli 60 prosenttia yhtiön omistajista on jo lupautunut myymään osakkeensa.

Trolltech tekee ohjelmiston kehitysohjelmia.

Nokian matkapuhelinyksikön johtajan Kai Öistämön mukaan Trolltechilla on asiantuntemusta avoimen lähdekoodin ohjelmistoista.
Yhtiön tekniikkaa käyttävät muun muassa Skype, Google, Adobe ja Lucasfilm.


Kaupan avulla Nokia uskoo voivansa vauhdittaa eri laitealustojen välistä ohjelmistostrategiaansa. Trolltechin teknologian avulla voidaan kehittää sovelluksia, jotka toimivat internetissä, Nokian laitteissa ja tietokoneissa. Esimerkiksi monella eri laitealustalla toimivia tekniikoita ovat web runtime, flash, java ja open C.

Nokia aikoo yrityskaupan jälkeenkin lisensoida Trolltechin tekniikkaa sekä kaupallisin että avoimen lähdekoodin lisenssein, kerrotaan Nokian tiedotteessa.

Kommentit

    Näytä lisää