Brittiviulisti vonkaa "laiskoja taviksia"

Julkaistu: , Päivitetty:

Brittiläinen huippuviulisti Tasmin Little tekee radioheadit – tai ainakin melkein. Little ei nimittäin pyydä musiikin verkkolatauksesta rahaa ollenkaan. Hän haluaa houkutella ihmiset klassisen musiikin konserttisaleihin.


Iso-Britannian tärkeimpien klassisten muusikoiden joukkoon kuuluva viulisti Tasmin Little seuraa brittibändi Radioheadin viitoittamaa tietä: hänen uusi albuminsa, The Naked Violin, on mahdollista ladata netistä maksutta.

Mutta toisin kuin Radiohead, Little ei pyydä uudesta levystä maksua ollenkaan. Hän luottaa siihen, että ilmainen nettijakelu saattaa lisätä maksavien asiakkaiden määrää klassisen musiikin konserteissa.

Timesin haastatteleman Littlen mukaan klassisia muusikoita pidetään Iso-Britanniassa koppavina ja omahyväisinä. Little haluaa osoittaa tämän vaikutelman vääräksi.

Hän sanoo, että ainoa asia, joka estää tavallisia rivikansalaisia saapumasta klassisen musiikin konsertteihin, on ennakkoluulo. Littlen mukaan ihmiset, jotka eivät tule klassisen musiikin konsertteihin, ovat laiskoja.

Little ei pyydä albumistaan rahallista korvausta, vaan toivoo, että ihmiset ottavat vastaan kolmiosaisen haasteen.

– Ensin, lataa albumi. Toiseksi, kirjoita minulle verkkosivujeni kautta, mistä et pitänyt musiikissa tai soitossani. Kolmanneksi, kerro minulle, mikä vielä estää sinua astumasta konserttisaliin. Toisin sanoen: mikä on ongelmasi?

Kommentit

    Näytä lisää