Parannusta valtioavustusten hakuun - Digitoday - Ilta-Sanomat

Affecto taiteilee asianhallintaa opetusministeriölle

Opetusministeriö hankkii uuden asianhallintaratkaisunsa it-palveluyhtiö Affectolta julkisen tarjouskilpailun perusteella. Ministeriö odottaa ratkaisun nopeuttavan erilaisten sähköisten prosessien hallintaa ja käsittelyä, esimerkiksi sähköistä asiointia ja sähköisiä allekirjoituksia.

14.1.2008 17:13 | Päivitetty 14.1.2008 16:56

Uusi ratkaisu korvaa Affecton ministeriölle jo vuonna 1995 toimittaman asianhallintajärjestelmän, ja sopimuksen arvo on noin miljoona euroa. Ensimmäisenä osana kokonaisjärjestelmää Affecto toteuttaa valtionavustusten sähköisen prosessin. Käytännön hyötyjinä ovat esimerkiksi eri taiteen alan toimijat tai vaikkapa urheilun lajiliitot avustuksia hakiessaan.

Ratkaisu pohjautuu Open Textin teknologiaan ja Microsoftin SharePoint-ratkaisuun.

Projektissa ovat mukana opetusministeriö, Opetushallitus, Museovirasto, taiteen keskustoimikunta sekä alueelliset taidetoimikunnat. Uuden järjestelmän ottaa ensimmäisenä käyttöön Opetushallitus kuluvan vuoden lokakuussa.

Opetusministeriö kertoo verkkosivuillaan myös, että ministeriössä ja sen hallinnonalalla siirrytään vaiheittain kaikessa hallinnon sisäisessä ja virastojen välisessä toiminnassa yksinomaan sähköiseen asiointiin ja hallintoon. Samalla mahdollistuu sähköinen asiointi myös kansalaisille ja yhteisöille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?