Grand Prix tehtiin vauhdilla iPhoneen - Digitoday - Ilta-Sanomat

IPhone kiihdyttää mobiili-googlausta

IPhonen kosketuskäyttöliittymä helpottaa nettipalvelujen käyttämistä. Toisaalta sen sen suhteellisen hidas verkkoyhteys lisää käytön kankeutta.

Julkaistu: 14.1.2008 15:35, Päivitetty 14.1.2008 16:30

Iphonella käytetään älypuhelimista eniten Googlen hakupalvelua. Google reagoi suosioon kehittämällä iPhone-sovelluksen pikavauhdilla.

IPhonen käyttäjät ovat muita ahkerampia mobiili-internetin käyttäjiä. Näin voi päätellä siitä, että Googlea käytetään älypuhelimista eniten iPhonella, kertoo New York Times -sanomalehti. Lehti viittaa Googlen sisäisessä käytössä olevaan tietoon.

Hakukone Google on internetin suosituimpia palveluja. IDC:n mukaan iPhonella sen sijaan on vain kahden prosentin markkinaosuus älypuhelimista. Nokian suosimalla Symbianilla on sen sijaan 63 prosenttia, Microsoftilla 11 prosenttia ja Blackberyllä 10 prosenttia.

Jouluna Googlen käyttö iPhonella oli suurempaa kuin muilla laitetyypeillä. Joulun jälkeen Symbianin osuus nousi iPhonen ohi, mutta yksittäisenä puhelinmallina iPhone oli edelleen ykkönen.

New York Timesin haastattelemien arvioiden mukaan suosion syynä on iPhonen internet-selain.

Google on huomioinut iPhone käyttäjät, sillä se on julkaissut iPhone-sovelluksen nimeltään Grand Prix. Sen avulla iPhonen käyttäjä pääsee käsiksi kaikkiin Google-palveluihinsa, kuten Gmailiin ja kalenteriin. Google kehitti palvelun julkaisukelpoiseksi kuudessa viikossa.