Digitoday

Alle 13-vuotiaat tv-yhtiöiden itsesäätelyyn

Julkaistu:

Valtakunnalliset tv-yhtiöt ovat Viestintäviraston selvitystyön pohjalta päättäneet uudistaa lapsille haitallisia ohjelmia koskevan itsesääntelysopimuksensa kattamaan myös alle 13-vuotiaille haitalliset ohjelmat.
Sopimuksen mukaan K13-ohjelmat merkitään erillisellä tunnuksella ohjelmatietoihin ja ohjelmat lähetetään arkisin klo 19.00 jälkeen.

Uusi käytäntö tulee voimaan vuoden 2008 alusta. Lisäksi tv-yhtiöt ovat sopineet panostavansa K-merkintöjä koskevaan tiedottamiseen muun muassa yhteisen mainosspotin ja verkkoviestinnän avulla.

Kotimaisten tv-kanavien käyttämät ikärajamerkinnät (K11, K15 ja K18) ja niitä vastaavat aikarajoitukset (arkisin klo 17.00, klo 21.00 ja klo 23.00) ovat olleet käytössä kesästä 2004 lähtien.

Viestintävirasto selvitti keväällä 2007 lasten vanhemmille suunnatun tutkimuksen avulla
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
television ikärajamerkintöjen ja aikarajoitusten toimivuutta. Lisäksi virasto pyysi mediakasvatuksen ja lastensuojelun asiantuntijoilta lausunnot K13-luokiteltujen ohjelmien merkitsemisestä ja esittämisajasta.

Viestintävirasto katsoo tv-yhtiöiden uudistuksen tässä vaiheessa riittäväksi. Virasto seuraa jatkossakin tutkimusten ja selvitysten avulla lapsille haitallisia ohjelmia koskevien käytäntöjen toimivuutta.

Valtakunnallisten tv-yhtiöiden tekemää sopimusta sovelletaan kaikkiin kotimaisiin tv-kanaviin.

Kommentit

    Näytä lisää