Digitoday

Ylen Jungner: Kanava lähti, so what

Julkaistu: , Päivitetty:

– Täällä on ihmeellinen pullamössötappiomieliala. Kanava lähti. So fucking what, Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner sanoi tv-kanava Extran työntekijöille.


Osa Yleisradion työntekijöistä loukkaantui toimitusjohtaja Mikael Jungnerin sisäisessä tiedotustilaisuudessa kaksi viikkoa sitten käyttämistä sanoista.

– Täällä on ihmeellinen pullamössötappiomieliala. Kanava lähti. So fucking what, Jungner sanoi tv-kanava Extran työntekijöille.

Yleisradion työntekijät kokivat Jungnerin sanat hyvin huonosti valituiksi, olivathan he juuri kuulleet Jungnerin suusta uutisen Extra-kanavan lakkauttamisesta.

Jungnerin valitsemat sanat ovat Ylelle niin kiusalliset, että tallennetta tiedotustilaisuudesta ei ole arkistoitu Ylen intranettiin. Normaalisti tiedotustilaisuudet ovat heti yleläisten katseltavina sisäisessä verkossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jungner ei halunnut kommentoida Taloussanomille millään tavalla yhtiön sisäisessä tiedotustilaisuudessa käyttämiään sananvalintoja.

Taloussanomien saamien tietojen mukaan Ylen ohjelmatyöntekijät on Ylen johtoelimille osoittamassaan kirjeessään paheksunut toimitusjohtajan sananvalintoja ja esiintymistä.

Jotkut Ylen ohjelmatyöntekijöiden luottamushenkilöt kiistävät tällaisen kirjeen olemassaolon, toiset taas kertovat olleensa mukana kirjettä laatimassa.

Jungner kieltää saaneensa tällaisen kirjeen.

Eräs Ylen työntekijä kuvailee talon ilmapiiriä ”DDR:läiseksi”.

Työntekijäpuolen luottamusmiehet ovat varoittaneet, että työnantajaa ei saa nykytilanteessa provosoida. Siksi on toivottavaa, että Jungnerin lausunnoista ei ulkopuolisille puhuta.

Tiedotustilaisuudessa Jungner muistutti Ylen tavoitteesta olla kolmen vuoden päästä yksi alan halutuimmista työpaikoista. Yleläisten mielestä Jungnerin tapa kannustaa alaisiaan ei välttämättä edistä tämän tavoitteen saavuttamista.

Kommentit

    Näytä lisää