Digitoday

Poliitikko syyttää Wikipediaa natsismista

Julkaistu:

Saksalaispoliitikko on tehnyt netin johtavan tietosanakirja Wikipediasta rikosilmoituksen kiellettyjen natsisymbolien käytöstä.
Saksan vasemmistopuolueen varajohtaja Katina Schubert tehnyt rikosilmoituksen saksankielisen Wikipediasta liiallisten ja kiellettyjen natsisymboleiden käytöstä. Erityisesti Hitlerin nuorisojärjestöä käsittelevä artikkeli koettiin liian rankaksi.

Saksassa natsisymbolien julkinen näyttäminen on laitonta, mutta niitä voidaan käyttää opetuksellisiin ja taiteellisiin tarkoituksiin.

Schubertin mielestä kaikille avoimen verkkotietosanakirjan symbolien käytön laajuus ja niiden esittämistiheys on reippaasti dokumentoivaan ja poliittiseen kasvatukseen tarvittua määrää suurempi.

Schubert ei eWeekin haastattelussa koe rajoittavansa puheenvapautta, vaan yrittävänsä selvittää sen rajoja julkisen keskustelun avulla. Lisäksi poliitikko uskoo, että uusnatsit yrittävät hyödyntää internet-palveluita omassa toiminnassaan. Schubertin mielestä tällainen on pysäytettävä heti kättelyssä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Wikipedian puolestapuhuja Wikimedia Deutschlandin mielestä natsikuvien käytössä ei ole mitään ongelmaa. Organisaation mukaan tärkeintä on symbolien käytön asiayhteys, ja että Wikipediassa niiden käyttö johtuu selvästi opetuksellisista syistä.

Berliinin poliisi välittää Schubertin syytökset syyttäjälle, joka päättää oikeusjutun aloittamisesta Wikipediaa vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää