RIAA ei päässyt tutkimaan Oregonin yliopiston latauksia

Oregonin osavaltion syyttäjänvirasto ei suostu syyttämään yliopisto-opiskelijoita laittomasta musiikinlatauksesta. Etujärjestö RIAA yritti nostaa syytteet 17 opiskelijaa vastaan.

3.12.2007 7:13 | Päivitetty 2.12.2007 18:19

RIAA yritti nostaa syytteet Oregonin yliopiston opiskelijoita vastaan, mutta osavaltion syyttäjänvirasto kieltäytyi hyväksymästä niitä, sillä asia on ”hankala ja monikäsitteinen”.

- Meidän mielestämme yliopistoja ei voi vaatia tekemään tutkimustyötä musiikkiteollisuuden puolesta, apulaisyyttäjä Pete Shepherd totesi AP:lle.

Oikeuden mukaan kyse ei ole siitä, jakavatko opiskelivat tekijänoikeuden alaista musiikkia, vaan siitä, ovatko tutkimusmenetelmät sopivia.

Musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA ulotti laittomien latausten tutkimukset yliopistojen kampuksille. Pari viikkoa sitten järjestö lähetti 417 kirjettä 16 yliopistoon, joissa se ehdottaa ”asian sopimista edulliseen hintaan ennen oikeuden käsittelyä”.

RIAAlla on toinenkin huolenaihe. Suuri levy-yhtiö EMI ilmoitti, että se aikoo vähentää tukeaan monille järjestöille, muunmuassa RIAAlle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?