Facebook heitti Reidar Waseniuksen ulos

Julkaistu: , Päivitetty:

Reidar Wasenius, joka entisessä elämässä tuli tunnetuksi Nokian Visual Radion myyntimiehenä ja nykyään vetää markkinointia Nokian kilpailijalla, on ihmeissään. Facebook heitti hänet ulos.
Ihan ilman varoitusta ulosheitto ei tapahtunut. Pari viikkoa sitten suosittu yhteisöpalvelu varoitti Reidar Waseniusta muuttamaan käytöstään, muuten uhkaa tilin sulkeminen.

- Kävin lyhyen mailikeskustelun Facebookin tukihenkilön kanssa, mutta varoituksen syy ei selvinnyt.

- Emme voi paljastaa algoritmejamme, muutenhan halukkaat pääsevät kiertämään, Waseniukselle kerrottiin. Hän arvelee, että kyseessä on jonkinlainen automaattinen seurantajärjestelmä, joka hakee poikkeavuuksia keskiarvosta.

Waseniuksen mukaan ainoa poikkeava käyttäytyminen hänen liittyy siihen, että hän vierailee Facebookissa usein ja että lauantaina hänen ystäviensä lukumäärä kasvoi 773:een. Tuolla lukumäärällä hänellä on enemmän Facebook-kavereita kuin kenelläkään muulla suomalaisella.

Facebook on tosiaan sulkemassa Waseniusta yhteisön ulkopuolelle. Hänelle ei voi edes lähettää kutsua:

- The following email address is associated with an account that is no longer on Facebook.

Sulkemisilmoitus ohjaa Waseniuksen FAQ-osastoon.

Facebookin kysymys-vastaussivustoilta ei ainakaan haulla löydy vastausta siihen, miksi Wasenius on poistettu palvelusta. Tosin palvelun käyttöehdot ovat sellaiset, että niiden nojalla palvelusta voitaisiin poistaa jopa amerikkalaisten ”mom and apple pie”. Rintaruokintakuvathan sieltä jo poistettiinkin.
Kommentit

    Näytä lisää