Tuusulan ampuja jätti Youtubeen täyden mediapaketin

Julkaistu: , Päivitetty:

Tuusulan ampumavälikohtauksen todennäköinen ampuja, Youtubessa Sturmgeist89-nimimerkillä esiintyvä nuori mies julkaisi Youtubessa uhkavideoiden lisäksi myös täyden mediapaketin, joka sisältää 18-vuotiaan miehen motiivit sekä useita kuvia hänestä itsestään.


Tuusulan ampumavälikohtauksen todennäköinen syyllinen julkaisi eilen videopalvelu Youtubessa videon, joka sisältää perusuhkauksen, verilöyly 7.11. Jokelan koululla.

Videon lisäksi Sturmgeist89 on jättänyt Youtube-kanavansa kuvauskenttään myös Rapidshare.com -tiedostonjakopalveluun vievän linkin, jonka takaa on ladattavissa Jokelan koulun ampumatapausta varten laadittu mediapaketti.

Zip-paketin tekstit ovat tarjolla sekä englanniksi että suomeksi. Paketissa on 21 tiedostoa, jotka koostuvat png-muotoisista kuvista Sturmgeist89:stä, koulusta ja ampuma-aseesta, muutamasta Word-asiakirjasta ja yhdestä mp3-musiikkitiedostosta. Paketin sisältö vie noin 14,4 megatavua tallennustilaa, ja Sturmgeist89 allekirjoittaa kaikki tekstit sekä alkuperäisen tiedostopaketin nimen omalla ristimänimellään.

Tekstitiedostoista löytyy tarkat tiedot Jokelan kouluun tänään tehdystä hyökkäyksestä sekä pitkä ja lyhyt selitys hyökkäyksen taustoista. Lyhyen selityksen mukaan kyseessä on "Joukkomurha, poliittinen terrorismi".

Tekijä ei kuitenkaan haluaisi tapausta kutsuttavan "koululaitosammuskeluksi".

– Vaikka valitsinkin lukioni kohteeksi, motiivini hyökkäykselle ovat poliittiset ja paljon paljon syvällisemmät, ja siksi en halua että tätä kutsutaan vain “koululaitosammuskeluksi”.

Hyökkäyksen kohteeksi listataan Jokelan lukio, koulun oppilaat ja henkilökunta sekä yhteiskunta, ihmiskunta ja ihmisyys.

Kommentit

    Näytä lisää