Uusia toiminnallisuuksia kerralla moniin palveluihin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Google oikoo yhteisöpalvelujen kehitystä

Google ei lepää laakereillaan Microsoftin ostettua osuuden suositusta Facebook-yhteisöpalvelusta. Google tarjoaa yhteisöpalvelujen kehittäjille keinot saada tuotoksensa kerralla lukuisiin web 2.0 -tyyppisiin palveluihin.

Google vastaa Facebookin avoimuuteen OpenSocialilla.

31.10.2007 11:02 | Päivitetty 31.10.2007 11:04

Googlen konsepti "koodaa kerran, aja missä tahansa" on nimeltään OpenSocial ja se käsittää ohjelmointirajapintoja, joilla kehittäjät voivat luoda sovelluksia sosiaalisiin verkkoihin, blogeihin tai muihin palveluihin, kunhan ne kelpuuttavat OpenSocial-koodin.

Nykyisin kehittäjien täytyy kirjoittaa uusi ohjelmisto jokaista sivustoa varten, vaikka toiminnallisuus olisi sama, Cnet News.com taustoittaa.

Google oli myös kiinnostunut Facebook-kumppanuudesta ja julkaisipa uutispalvelu Google News Facebookille äskettäin oman uutislaajennuksen. Googlen uusin siirto voi kuitenkin osoittautua Facebookille haastavaksi.

Facebook uskoo itsekin avoimuuteen ja antoi sovelluskehittäjille vapaat kädet palvelussaan keväällä saaden tätä kautta lisää käyttäjiä. Googlen katsotaan kosiskelevan konseptillaan muun muassa Facebookin avainkehittäjiä.

Tällä hetkellä OpenSocialia tukevat muun muassa LinkedIn, Orkut ja Friendster. Tukijoita on kaikkiaan noin tusinan verran, eikä Facebook ole näiden joukossa. Googlen mukaan ovi on kuitenkin avoinna. Myös Oracle on mukana Googlen uudessa allianssissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?