Elisan ja Canal Digitalin iptv ulottuu miljoonaan kotitalouteen

Elisan ja Canal Digital Finlandin ip-televisioratkaisu Viihdekaista on teknisesti mahdollista ulottaa miljoonaan kotitalouteen, kertoo kehityspäällikkö Mikko Vainio Elisasta.

Ip-televisota tarjoavat Elisan ja Canal Digitalin lisäksi muun muass Welho ja Maxisat

30.10.2007 14:15 | Päivitetty 30.10.2007 15:44

Vainion mukaan asiakkaan täytyy olla noin kolmen kilometrin päässä lähimmästä keskuksesta, ja myös kaapeloinnin pitää olla kunnossa asumuksessa.

-Näin laskien saadaan miljoona kotitaloutta, jotka kaikki sijaitsevat noin kolmen kilomerin päässä jostakin keskuksesta. Me pitäydymme tässä välimatkassa, koska sen sisällä voidaan lähettää ip-televisolähetystä kahdeksan megabittiä sekunnissa. Se on enemmän kuin kilpailijoilla, mutta haluamme taata mahdollisimman laadukkaan kuvan asiakkaillemme.

Vainio ei kerro Viihdekaistan tämänhetkistä käyttäjämäärää, mutta kiinnostus iptv-palvelua kohtaan on hänen mukaansa ollut viime aikoina ollut hyvää ja laitepaketteja on mennyt entistä kovemmalla tahdilla.

Elisan laitepakettiin sisältyvät iptv-palvelun käyttöön soveltuva ADSL-modeemi ja iptv-lähteysten vastaanottoon tarvittava Kreatelin laajakaistadigisovitin. ADSL-modeemi sisältää myös wlan-ominaisuudet, joten se voidaan yhdistää kodin kannettavaan internet-käyttöä varten. Laitteessa on neljä Ethernet-paikkaa, joista kolmanteen tai neljänteen vedetään verkkojohto iptv-päätteestä.

Vainion mukaan Elisan valikoimassa on myös erittäin hyvin toimiva ja käytännössä täysin plug and play -käyttöönotettavissa oleva Devolon ethernet over power line -tuote, joka siirtää ethernet-liikenteen sähköverkon läpi ja auttaa asennuksessa, jos verkkojohdon vetäminen ADSL-modeemilta TV:lle aiheuttaa pulmia.

Tuotetta myydään pareittain hintaan 149,00 euroa, ja tuolla summalla saa johtoja korvattua, Vainio huomauttaa.

Iptv-pääte kytketään puolestaan scartilla tai komposiittiliittymillä televisioon. Mukana on myös digitaalinen portti monikanavaiselle äänelle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?