Itilillä tehoa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Efecteltä ohjat Fennian tietohallinnolle

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia on valinnut Efecten järjestelmän tietohallinnon toiminnanohjaukseen. Ratkaisun myötä Fennia otti käyttöön itilin parhaiden käytäntöjen mukaiset toimintamallit, joiden avulla tehostetaan tietohallinnon palveluiden tuottamista.

17.4.2007 11:05 | Päivitetty 17.4.2007 11:13

Fennian tietohallinto tuottaa palveluita noin 950 käyttäjälle. Tietohallinnon omat it-tuki- ja ylläpitopalvelut tuotetaan sisäisesti kuudentoista henkilön voimin.

- Tavoitteenamme oli saattaa palvelutarpeet ja käytössä olevat resurssit tasapainoon. Tehokkaamman it-tukipalveluiden työnohjauksen ja raportoinnin avulla voimme tarjota loppukäyttäjille laadukkaampia it-palveluita ja samaan aikaan tukea it-henkilöstöämme heidän työssään. Prosessien kehitystyön tueksi valitsimme itilin (it infrastructure library) mukaiset valmiit parhaat käytännöt. Niiden lisäksi muokkasimme joitakin omiin toimintamalleihimme perustuvia prosesseja, Fennian it-palvelupäällikkö Elina Salmi kertoo.

Tietohallinnon toiminnanohjausratkaisun valintakriteereinä oli tuki itil-prosesseille, helppo laajennettavuus sekä integroitavuus olemassa oleviin järjestelmiin.

Itil-toimintamallien mukaisen it-toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto sujui Efecten konsulttien kanssa neljässä kuukaudessa. Keskitetty ratkaisu kattaa Efecte Service Deskin, Incident ja Problem Managementin sekä Knowledge Base -tietämyskannan.

- Hankkeen myötä toimintamme on selkiytynyt huomattavasti. Käytettävissämme on paitsi ajantasainen tieto it-toimintaympäristöstä, kuten laitteista, käyttäjistä, ohjelmistoista ja sopimuksista, myös tarkka tieto tukipalveluiden kuormituksesta. Järjestelmän laajennuksen jälkeen tuplatyö on vähentynyt, sillä kaikki tukipyynnöt kirjataan Efecten järjestelmään ja myös valmiit ratkaisut löytyvät sieltä.

Mainos: Schneider Electric

Tipuitko turnauksesta sähkönjakelun häiriön vuoksi? Näin pidät pelit käynnissä

Jos sähkönjakelu takkuaa, myös pelit keskeytyvät.

Virransyötön jatkumisen sähkökatkon aikana voi varmistaa erillisellä UPS-laitteella. UPS suojaa nettiyhteyden ja pitää pelit käynnissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?