Enfolta apuja eduskunnan etäkäyttäjille

Julkaistu:

Tietotekniikan palveluyritys Enfo on voittanut eduskunnan etäkäyttäjien tukipalveluista järjestetyn tarjouskilpailun. Kansanedustajilla, heidän avustajillaan sekä osalla virkamiehistä on kotikone. Enfo vastaa näiden kotityöasemien tuesta.
Enfon ja eduskunnan yhteistyössä tärkeä rooli on myös eduskunnan etäkäyttäjien tietoteknisen ympäristön kehittämisellä. Enfo toimitti tukipalveluja myös edellisen eduskunnan etäkäyttäjille.

Kansanedustajilla, heidän avustajillaan sekä osalla virkamiehistä on kotikoneena kannettava tietokone, joten niitä voi käyttää myös matkoilla. Kotikoneilta saa yhteyden eduskunnan tietojärjestelmiin.

- Enfo tuottaa eduskunnan etäkäyttäjille tukipalveluja, jotka koostuvat käyttäjän kotona sekä eduskunnassa tehtävistä toimenpiteistä. Yhteistyö mahdollistaa palvelun volyymin ja kustannusten skaalautuvuuden tilanteen mukaan, eduskunnan atk-päällikkö Juha-Pekka Leskinen toteaa tiedotteessa.

Eduskunnan tietohallinnon tavoitteena on uudistaa kevään kuluessa eduskunnan etäkäyttäjien työasemat. Kannettavat tietokoneet varustetaan eduskunnan laitestandardia vastaavilla oheislaitteilla, internet-yhteydellä ja ohjelmistovarustuksella, joka vastaa eduskunnan standardia toimisto-ohjelmista ja palveluista.

- Kehitämme yhdessä eduskunnan tietohallinnon kanssa järjestelmiä proaktiivisesti, ja analysoimme palvelun laadun toteutumista säännöllisten tapaamisten avulla. Tämän tiedon pohjalta ehdotamme tehtäväksi erilaisia toimintaa tukevia toimenpiteitä, Enfon asiakaspäällikkö Virpi Kekarainen kertoo.

Eduskunnan tarjoamia etäkäyttöpalveluita käyttävät kansanedustajat, heidän avustajansa ja virkamiehet. Etäkäyttäjiä on noin 550 ympäri Suomea. Eduskunta on vakioinut etäkäyttäjien työasemat. Etäkäyttäjillä on käytössään sovitut tukipalvelut ja palvelutasot: ongelmien selvitys ja ratkaisu, lähituki, laitekannan ja ohjelmien ylläpito ja huolto.

Kommentit

    Näytä lisää