Digi-tv:n maksukanavat tulevat yhdellä kortilla

Samana päivänä kun analoginen televisio sammuu, toimiluvan haltijat joutuvat toimittamaan maksu-tv-kanavat yhden yhteisen kortin kautta. Valtioneuvosto päätti asiasta tänään keskiviikkona.

| Päivitetty

Kaikkiin valtioneuvoston myöntämien maksutelevisiotoimilupien ehtoihin on jo sisällytetty vaatimus yhdestä kortista. Yhden kortin vaatimus koskee sekä voimassa olevia että uusia toimilupia.

Vastaava määräys on jo sisällytetty joulukuussa 2006 myönnettyihin uusiin, 1.9.2007 voimaan tuleviin toimilupiin.

Useimmissa digi-tv-vastaanottimissa on vain yksi korttipaikka. Toimilupamuutoksella parannetaan kuluttajien mahdollisuuksia hankkia ja käyttää maksullisia televisiopalveluja. Kuluttaja ei enää joudu hankkimaan useita kortteja katsoakseen eri maksukanavia, sanoo Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotteessaan.

Yhden kortin järjestelmä tarkoittaa sitä, että jos ohjelmistoluvanhaltija suojaa televisiolähetyksensä, suojaus tulee toteuttaa yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa niin, että kaikkien maanpäällisten digitaalisten televisiolähetysten suojaus voidaan purkaa yhdellä salauskortilla. Määräys tulee voimaan 1.9.2007 alkaen, jolloin Suomessa on siirrytty kokonaan digitaalisiin televisiolähetyksiin.

Käytännössä yhteisestä salausstandardista joutuvat sopimaan Jyri Timosen vetämä Canal Digital ja Vesa Marsin vetämä Digi TV Plus.

Kaapeli- ja satelliittitelevision lähetyksiin ei tarvita toimilupaa, joten niitä ei määräys koske.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?