Setecin osto ollut Gemplusille kannattava - Digitoday - Ilta-Sanomat

Setec-biopasseja toimitettu puoli miljoonaa

Suomalaisen Setecin viime vuonna ostanut älykorttiratkaisujen toimittaja Gemplus International on toimittanut ja yksilöinyt yli puoli miljoonaa biometristä Setec-passia neljään maahan kuluneen puolen vuoden aikana.

13.4.2006 8:01

Gemplus kertoo olevansa yksilöityjen ja asiakkaille myönnettyjen passien määrän sekä biometrisiä Setec-passeja käyttävien maiden määrän perusteella maailman johtava biometristen passien toimittaja. Setec on nykyään kaikkien Gemplusin viranomais- ja henkilökorttituotteiden ja niihin liittyvien palvelujen brandinimi.

- Julkistimme vuosi sitten aikeemme ostaa Setecin, ja se on osoittautunut meidän ids-liiketoimintamme (identity and security) kannalta hyväksi ratkaisuksi. Meillä on meneillään useita biometriseen passiin liittyviä projekteja, ja asiakkailta saamamme palaute on ollut pelkästään myönteistä. Kokemuksestamme on meille suurta hyötyä tulevien kuukausien ja vuosien passiprojekteja ajatellen, kertoo Gemplusin tuotekehitysjohtaja Philippe Vallee yrityksen tiedotteessa.

Ruotsi ja Norja olivat maailman ensimmäiset kokonaan biopassien myöntämiseen siirtyneet maat. Molemmat maat ottivat onnistuneesti käyttöön biometrisen Setec-passin viime lokakuun alussa. Gemplus toimittaa Ruotsiin myös biometristä kansallista sähköistä henkilökorttia, joka toimii myös matkustusasiakirjana Schengen-maissa.

Kaikki Gemplusin biometriset passit vastaavat sekä kansainvälisen ilmailujärjestö ICAOn että EU:n vaatimuksiin.

Ruotsissa on käytössä myös Setecin kehittämä yksilöintijärjestelmä, jota hyödynnetään niin sanottujen väliaikaisten passien yksilöinnissä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kansalainen voi anoa tavallista biometristä passia raja-asemalta ja saa sen odottaessaan käyttöönsä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?