VTT ja A*Star tutkimus- ja kehitysyhteistyöhön - Digitoday - Ilta-Sanomat

Singaporesta sykettä suomalaiseen ict:hen

VTT ja singaporelainen tutkimuskeskus A*Star (Agency for Science, Technology and Research) kirjoittavat yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on edistää ict-yhteistyötä Suomen ja Singaporen välillä.

20.1.2006 17:38

Sopimusta allekirjoittamassa ovat VTT:n pääjohtaja Erkki Leppävuori sekä VTT:n toimialajohtaja Jouko Suokas. Yhteistyösopimus antaa raamit A*Starin ja VTT:n yhteisille projekteille seuraavan kolmen vuoden ajaksi.

Allekirjoitustilaisuudessa ovat läsnä kauppa- ja teollisuusministerit Mauri Pekkarinen ja Lim Hng Kiang.

Terveydenhuolto yksi painopisteistä

- Mielestämme tämä sopimus johtaa aktiiviseen tieteellisten ideoiden ja osaamisen jakamiseen, jotka johtavat yhteisiin projekteihin, teknologian siirtoon, tutkimuksen kaupallistamiseen ja työvoiman kouluttamiseen. Sopimus hyödyntää molempia osapuolia ja tätä kautta saadaan uusia teknologioita ja osaamista ict:hen eli tieto- ja viestintäteknologiaklusteriin, A*Starin professori sekä Tiede- ja insinöörineuvoston toimialajohtaja Chong Tow Chong sanoo.

Osapuolten tutkijat, tiedemiehet ja insinöörit tekevät yhteistyötä t&k-projekteissa keskittyen tieto- ja viestintäteknologiaklusteriin, jossa painoalueina ovat terveydenhuolto, digitaalinen viihde ja sensoriteknologiat.

Esimerkiksi terveydenhuoltoon kehitetään tosiaikaisia teknologioita, joilla voi seurata muun muassa potilaan verenpainetta, veren sokeria ja sykettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?