Gartnerilta kylmää vettä mobiiliuhittelijoiden niskaan

Tutkimusyhtiö Gartner on listannut viisi tietoturvan osa-aluetta, joita sen mielestä on hypetetty aivan liikaa. Mobiiliviruksista Gartnerilla on yksiselitteinen mielipide.

10.6.2005 11:52

- Antivirusmyyjät ovat huomanneet valtavan ansaintamahdollisuuden miljardeissa kännyköiden ja kämmenmikrojen käyttäjissä. Ala näkee kännyköissä keinon kasvattaa liikevaihtoa litteän pc-markkinan ulkopuolella. Laitepuolen antivirustuotteet tulevat kuitenkin olemaan täysin hyödyttömiä. Tehokkain tapa torjua mobiileja haittaohjelmia on blokata ne verkossa, linjaa johtaja John Pescatore Gartnerilta.

Supermatoa maalailtu liikaa

Gartner tyrmää ylimainostetuiksi myös voipin vaarallisuuden ja langattomien lähiverkkojen turvattomuuden. Lisäksi on paisuteltu uhkaa supermadosta, joka pystyisi leviämään varttitunnissa kaikkiin suojaamattomiin koneisiin. Viides teema koskee uusia säännöksiä, joiden on katsottu asettavan haasteita yritysten tietoturvalle.

- Paras tapa lisätä it-turvaa on ostaa ja rakentaa softaa, jossa on aiempaa vähemmän haavoittuvuuksia. Säätelyä ei ole kuitenkaan keskitetty tälle saralle, toteaa Gartnerin pääanalyytikko Lawrence Orans.

Gartner kertoi arvionsa omassa IT Security Summitissaan Washingtonissa. Uutispalvelu Techworld katsoo kuitenkin aiheelliseksi muistuttaa, että Gartner on toisinaan esittänyt ristiriitaisia näkemyksiä tietoturvasta.

Esimerkiksi viime vuonna Gartner julkaisi raportin, jossa se huomautti voipin ainutlaatuisista ominaisuuksista, joiden vuoksi tietoturva on tärkeää. Nyt yhtiö näyttäisi viilaavan arviotaan lievemmäksi toteamalla, että ip-puheen turvaaminen on hyvin samankaltaista kuin pelkän datan kohdalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?