PAF tuo pokerin nettiin

Ålands Penningautomatförening (PAF) lanseeraa nettipokerin kahden pelin muodossa: Texas Hold?em ja 5 Card Draw. Pelit lanseerataan yhteistyössä ruotsalaisen Ongamen omistaman PokerNetworkin kanssa.

1.6.2005 9:14

PAF kertoo nettipokerin suurimman edun olevan se, että pelaajan ei tarvitse ladata ohjelmia saadakseen korkeimman mahdollisen laadun. Tarjolla on myös erityisiä PAF-pöytiä eli pelipöytiä, joihin pääsevät pelaamaan ainoastaan PAFin asiakkaat. Aivan aluksi PAFin pelivalikoimaan kuuluvat Texas Hold?em ja 5 Card Draw.

- Tämä on ensimmäinen kerta, kun PAF lanseeraa useammalle pelaajalle samanaikaisesti tarkoitetut multiplayer-pelit eli nyt pelaajat pelaavat toisiaan, ei siis jakajaa vastaan, kertoo PAFin Internet-pelien kasinopäällikkö Kim Johansson.

"Huijarit jäljitetään"

- Pelien lanseerausta on jo odotettu, koska nettipokerit ovat juuri nyt kovassa nousussa. Samalla olemme PAFissa yllättyneet siitä, että alalla ja mediassa ei ole lainkaan keskusteltu Internet-pokerin kääntöpuolesta eli siitä ilmeisestä riskistä, että tavalliset pelaajat häviävät rahojaan pelissä fuskaaville pelaajille, sanoo PAFin Internet-pelien johtaja Stefan Pettersson.

PAF kertoo valinneensa huolella luotettavan yhteistyökumppanin.

- PokerNetworkilla on pitkälle kehitetty järjestelmä, jolla estetään fuskaaminen, eli toisin sanoen järjestelmä pystyy jäljittämään pelaajat, jotka pelaavat yhteistyössä toistensa kanssa. Yritys on myös hakenut patenttia ohjelmistolleen, painottaa Pettersson.

Monet keinot vilpin estämiseen

PAF kertoo omaavansa laajan asevalikoiman pelivilpin estämiseksi: Yhtiöllä on turvallisuusjärjestelmä, jolle haetaan patenttia, ja se valvoo, että pöydän pelaajat eivät pelaa yhteistyössä. Järjestelmän avulla voidaan jäljittää ja sulkea vilpillinen pelaaja pois pelistä.

Toiseksi pelaajat eivät voi käyttää samaa ip-osoitetta pelatessaan. Kolmanneksi erikoisvalvontaryhmä analysoi peliä ja pelaajien siirtoja. Lisäksi PokerNetworkilla on kuuden vuoden kokemus nettipokerista, ja se pystyy analysoimaan pelaajien käyttäytymistä vilpin jäljittämiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?