Uusi tuotesarja - Digitoday - Ilta-Sanomat

Samsung sulloo miljardeja värejä litteisiin televisioihin

Julkaistu: 13.5.2005 14:38

Samsung mainostaa uusien lcd-televisioiden sarjansa olevan entistä värikylläisempi. Teknisesti yhtiö on onnistunut laajentamaan väripalettia 16 miljoonasta väristä 3,2 miljardiin väriin.

Kyseessä on uusi kymmenbittijärjestelmä, jossa jokainen värisävy voidaan kuvata 1024 askeleella. Uusi lcd-televisioiden sarja yltää dynaamiseen kontrastisuhteeseen 3000:1.

Televisioiden valonlähteen taataan olevan pitkäikäinen, yli 60 000 tuntia. Tämä vastaa 27 vuotta, jos tv:tä katsellaan kuusi tuntia päivässä.

Samsungin lcd-uutuuksilla voidaan siirtää sekä kuvia että ääntä digitaalisesti esimerkiksi dvd-soittimesta, jos lähdelaitteessa on hdmi-liitäntä. Sarja on myös hdtv-valmis.

Myynnissä laitteet ovat näinä päivinä.

- Vuonna 2005 tavalliset televisiot vaihdetaan lcd-televisioihin, koska niiden hinta-laatusuhde on nyt sopiva. Moni on kyllästynyt olohuonetta hallitsevaan kömpelöön laatikkoon ja heille litteä televisio merkitsee mahdollisuutta siirtyä uuteen aikaan, aprikoi Samsungin televisioryhmän tuotemarkkinointipäällikkö Robert Wideström.