Brasilia lähestyy avoimen koodin laajaa käyttöönottoa

Avoimen koodin järjestelmiä tukeva Brasilian hallitus on lähteiden mukaan hyvin pitkällä lakiesityksessä, joka vaatii jukishallinnon siirtyvän kokonaan avoimen koodiin.

28.4.2005 2:30

Lakiesitys on lähes valmis. Sen mukaan ministeriöiden ja julkishallinnon yksiköiden pitää siirtyä avoimen koodin järjestelmiin, jolleivät ne pysty perustelemaan suljetun koodin käyttöä. Tällä hetkellä vain seitsemän maan 22 ministeriöstä käyttää avointa koodia.

Brasilian presidentti Luis Ignacio Lulan hallitus on jo vuosia tukenut avoimen koodin politiikkaa. Maan lainsäätäjät ovat tehneet jo monia lakiesityksiä ja asialla on kannatusta maan parlamentissa.

Suuren brasilialaisen avoimen koodin yhtiön Conectivan mukaan lain merkitys voi jäädä vähäiseksi. Monet maan osavaltiot ovat jo säätäneet avointa koodia julkishallinnossa edistäviä lakeja, mutta niiden toimeenpanon valvonta on jäänyt vähäiseksi.

Brasilia perustelee avoimen koodin käyttöä työllisyydellä, vientimahdollisuuksilla ja kustannusssäästöillä. Suljetun koodin valmistajat puolestaan viittaavat omien tuotteidensa selkeään liiketoimintamalliin ja siihen, että se tuo kansantalouteen rahaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?