"Satojen toimipisteiden tietohallintoympäristö haasteellinen" - Digitoday - Ilta-Sanomat

Ementor vastaa Apteekkiverkosta

Julkaistu: 11.4.2005 16:51

Suomen Apteekkariliito ry (SAL), PharmaService Oy ja Ementor Finland Oy ovat sopineet suljettujen verkkopalveluiden ja tietoturvapalveluiden tuottamisesta apteekeille. Kolmivuotinen sopimus on jatkoa vuonna 2001 solmitulle palvelusopimukselle.

Ementor on vastannut sekä ratkaisu- että palveluarkkitehtuurin suunnittelusta ja toteutuksesta. Laajennetulla palvelusopimuksella Ementor kertoo tuottavansa kattavat palvelut Suomen Apteekkariliiton Apteekkiverkon hallintaan ja ylläpitoon sekä vastaa yhteistyöstä kolmansien osapuolten kanssa. Tietoverkkojen keskitetyllä hallinnalla pyritään tehostamaan ja varmistamaan tietohallinnon prosesseja.

- Tietoturvallinen verkkoyhteys sekä asiakkaisiin että viranomaisiin päin on nykyaikaisen apteekkitoiminnan perusedellytys. Solmitulla sopimuksella turvataan ja varmistetaan Apteekkiverkon tietoverkkojen käytettävyys, toteaa Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja Reijo Kärkkäinen.

- Satojen erillisten toimipisteiden muodostama keskitetysti hallittava tietohallintoympäristö on haasteellinen sekä teknologiaratkaisun että tuotettavien palveluiden kannalta. Olemme ylpeitä toteuttamastamme edistyksellisestä ratkaisuarkkitehtuurista. Solmittu sopimus on meille erittäin merkittävä referenssitoimitus, sillä vastaavia palveluja tarvitsevia organisaatioita löytyy Suomesta ja Pohjoismaista lukuisa joukko, kertoo Ementorin toimitusjohtaja Petri Vahvelainen.

SAL on vuonna 1897 perustettu yksityisten apteekkareiden muodostama yhdistys. Se tuottaa jäsenilleen ammatillisia ja viestintään liittyviä tukipalveluita sekä valvoo jäsentensä etuja. Apteekkariliittoon kuuluu tällä hetkellä noin 800 apteekkitoimipistettä.