Kehittäjät vaativat lisää tukea - Digitoday - Ilta-Sanomat

Skype luo kehittäjäverkostoa

(Washington) Skype pyrkii luomaan tiheän kehittäjäverkoston palveluilleen. Yhtiö haluaa hyödyntää paremmin 31 miljoonaan nousevaa käyttäjäkuntaa.

4.4.2005 15:22

Skype pyrkii vahvistamaan palveluaan hankkimalla lisää asiakkaita lisäpalveluilla, joita kehittäjäverkosto luo.

Yhtiö alkoi jakaa lähdekoodejaan viime vuonna. Noin tuhat kehittäjää on ladannut koodia, jonka saa lupaamalla kehittää sovelluksia ilmaiseksi tai luovuttamalla osan voitosta Skypelle.

Kehittäjäverkosto on nykyaikana lähes vaatimus menestyksekkäille ohjelmataloille. Skypen verkosto on jo saanut jonkinlaista menestystä sellaisten tuntemattomien yhtiöiden kuin VOIPailin Connectotelin ja Meinskypen myötä. Nämä yhtiöt tarjoavat ilmaista Skypen puhepostia, sms-viestejä ja soittoääniä, Cnet-uutispalvelu kertoo.

Kehitteillä on myös laki- ja terveysneuvontalinjoja, horoskooppeja ja muita palveluja. Skypen verkkoon ollaan kehittämässä myös PayPal-tyyppistä maksujärjestelmää.

Kehittäjät ovat jo vaatineet Skypeltä suurempaa teknistä ja hallinnollista tukea hankkeilleen. Asiantuntijoiden mukaan sata henkilöä työllistävän yhtiön mahdollisuudet tukeen ovat rajatut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?