Lisenssit uusiksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Matsushita ja LG Electronics plasmasopuun

Japanilainen Matsushita Electric Industrial Co. ja eteläkorealainen LG Electronics Inc. ovat päässeet sopuun yhtiöiden välejä viiden kuukauden ajan hiertäneestä plasmateknologian patenttiriidasta. Yhtiöt ovat peruneet toisiaan vastaan nostamansa kanteet ja päättäneet jakaa teknologiaa keskenään lisenssijärjestelyin.

4.4.2005 9:30

Kumpikaan osapuoli ei paljasta sovun rahamääräistä arvoa.

Osakalaisen Matsushitan ja Soulissa sijaitsevan LG Electronicsin kiista leimahti valtioiden väliselle tasolle viime vuonna, kun sekä Japani että Etelä-Korea kielsivät kilpailevien tuotteiden maahantuonnin.

Bloombergin mukaan nyt tehty sopimus on vuoden sisällä jo toinen tapaus, jossa japanilaiset ja korealaiset pääsevät yhteisymmärrykseen teknologian siirtoon liittyvistä kiistoista.

Viime kesäkuussa korealainen Samsung ja japanilainen Fujitsu tekivät saman tyyppisen kontrahdin plasmateknologiasta ja muista patenteista.

Plasmanäytöt kovassa huudossa

Tutkimusytiö Isuppli ennustaa plasmanäyttöjen toimitusten kasvavan tänä vuonna 33 prosenttia viime vuodesta. Toimitusten arvo kohoaa 14,2 miljardiin dollariin maailmanlaajuisesti.

Panasonic-merkkiä valmistavan Matsushitan osakekurssi nousi 0,3 prosenttia 1 587 jeniin Tokiossa. LG Electronicsin kurssi laski lähes prosentin 687 000 woniin Soulin pörssissä sen jälkeen kun yhtiöt julkistivat sopunsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?