Extrabit hankkii ohjelmiston tuotannon suunnitteluun ja seurantaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Elektrobitin tytär satsaa materiaalien ja tuotannon täydelliseen jäljitettävyyteen

Julkaistu: 8.3.2005 16:12

Oululaisen Elektrobitin tytäryhtiö Extrabit on valinnut tuotantolaboratorioonsa Tecnomatixin eMPower-järjestelmän tuotannonsuunnittelu- ja jäljitettävyysohjelmistoksi. Extrabit sanoo olevansa ensimmäinen yritys Skandinaviassa, joka ottaa käyttöön ohjelmiston näin laajassa mittakaavassa.

Extrabit odottaa ratkaisulta materiaalien ja tuotantoprosessin täydellistä jäljitettävyyttä. Tämän ohella tuotekehityksestä saatavien tietojen tulisi nopeasti siirtyä tuotannon koneohjelmiksi ja työohjeiksi työpisteissä oleville päätteille.

Järjestelmää tullaan myös käyttämään tuotannon hienosuunnitteluun sekä järjestelmän avulla kerättyjen prosessitietojen analysointiin toiminnan kehittämistyössä. Järjestelmän dokumentointiominaisuuksia hyödyntämällä päästään lähemmäksi täysin paperitonta tuotannon työohjeistusta, Extrabit arvioi.

- Extrabit pyrkii tarjoamaan asiakkailleen uusimman teknologian hyödyt kaikilla tuotannon osa-alueilla ja nyt voimme tarjota asiakkaillemme uuden järjestelmän myötä entistä tarkemman laadun varmistuksen ja lyhyemmät tuotannon läpimenoajat. Tarkka historiatieto jokaisesta tuoteyksilöstä on asiakkaillemme tärkeää, kertoo toimitusjohtaja Jukka Kivimäki.

Extrabit valmistaa vaativia prototyyppi- ja piensarjatuotteita useille toimialoille. Asiakaskunta koostuu pääasiassa maanpuolustus-, tietoliikenne-, automaatio- ja kaivosteollisuudesta, sekä erilaisista tutkimus- ja tuotekehityshankkeista. Tuotannon laatuongelmia ei hyväksytä Extrabitissä edes yhden kappaleen tuotantosarjoissa.