Laajakaistabuumi jatkuu - Digitoday - Ilta-Sanomat

Asiakaslaitteiden myynti lähes kaksinkertaistui

Laajakaistamarkkinat näyttävät jatkavan huimaa kasvuaan. Jos tarkastellaan maailmanlaajuisesti viime vuonna myytyjen asiakaspäätelaitteiden määrää, liittymiä tuli edellisvuoteen verrattuna 74 prosenttia enemmän.

7.3.2005 8:38

Kaikkiaan laajakaistaliittymien asiakaspäätelaitteita, eli esimerkiksi kaapelimodeemeita tai DSL-purkkeja myytiin viime vuonna 73 miljoonaa kappaletta. Markkinan arvo oli 4,6 miljardia dollaria, joka on 15 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuotena. Laitteiden keskihinta on siis laskenut varsin reilusti.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä laitteita myytiin 23,3 miljoonaa kappaletta, eli 17 prosenttia enemmän kuin edellisellä neljänneksellä. Liikevaihtoa niistä kertyi 1,16 miljardia dollaria.

Markkinoille ennustetaan tiukkaa kasvua jatkossakin. Tutkimuksen tehnyt Infonetics ennustaa että vuonna 2008 laajakaistalaitteita myydään 200 miljoonaa kappaletta ja markkinan arvo on noin 5,6 miljardia dollaria.

Markkinoiden suurin toimija on D-Link. Sen perässä tulevat Thomson ja Motorola. Neljättä sijaa jakavat Cisco ja Siemens.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?