Canal+ ei vastusta merkittävien tapahtumien listaa

Maksutelevisioyhtiö Canal+:n mielestä Suomeen ei tarvita EU-direktiivin mukaista listaa yhteiskunnallisesti merkittävistä tapahtumista. Jos lista kuitenkin halutaan laatia, sen pitäisi Canal+:n mukaan täyttää tietyt kriteerit.

4.3.2005 9:23

EU-maat voivat listata yhteiskunnallisesti merkittävät tapahtumat, joiden televisionäkyvyyden tulee kattaa mahdollisimman suuri joukko kansalaisia.

Liikenne- ja viestintäministeriö järjestää tänään kuulemistilaisuuden, jossa tv-kanavien ja urheilujärjestöjen edustajat keskustelevat tapahtumalistan tarpeellisuudesta. Mikäli liikenne- ja viestintäministeriö päättää laatia listan, ei Canal+ aio sitä vastustaa.

- Listaan tulee näkemyksemme ja EU-sääntöjen mukaan merkitä ainoastaan sellaiset kansainväliset suurtapahtumat, joilla on suuri yhteiskunnallinen merkitys pitkällä aikavälillä, esimerkiksi olympialaiset tai hiihdon MM-kisat, kertoo Canal+:n maajohtaja Jaakko Nordlund.

Nordlundin mukaan listasta pitäisi jättää pois tapahtumat, joiden suosio on hetkellisesti kasvanut esimerkiksi Suomen edustajan saavutettua äskettäin menestystä lajissa.

Canal+ on kiinnostunut ensisijaisesti sellaisten urheilulajien esitysoikeuksista, jotka voidaan esittää kausittain sarjoina tietylle katsojakohderyhmälle, kuten jalkapallon Englannin Valioliiga, Italian Serie A tai koripalloiluliiga NBA.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?