Mediataitelijoiden kepponen? - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nettisivusto rekrytoi ihmisiä joukkohyppyyn

World Jump Day -nettisivu värvää läntisen pallonpuoliskon asukkeja mukaan hyppäämään yhtäaikaa ensi vuonna 20. heinäkuuta kello 9.39.13. Viihdyttävästi toteutetuilla sivuilla kerrotaan, että tarkoitus on pysäyttää ilmaston lämpeneminen.

23.2.2005 14:54

World Jump Day -projektin sivut väittävät, että joukkohypyllä voitaisiin todennäköisesti pysäyttää ilmaston lämpeneminen, pidentää päivää ja luoda homogeenisempi ilmasto koko maapallolle.

Hyppääjiä kerätään lähinnä läntiseltä pallonpuoliskolta. Myös suomalaiset voivat osallistua yhteishyppyyn, sillä Suomen aikavyöhyke eli EET (GMT+2) on mahdutettu mukaan hyppyalueeseen.

Hyppääjillä on tosin iso riski joutua mediataiteilijoiden höynäyttämäksi. Sivuston viihdyttävät videot tulevat "elämysteoksia" tekevän Vene Hammerschlag-kollektiivin palvelimelta.

Sivujen mukaan teorian on osoittanut oikeaksi saksalainen fyysikko professori Hans Peter Niesward Münchenin gravitaatiofysiikan instituutista. Google puolestaan kertoo, että \"professori Niesward\" on pitänyt hämmästyttävän hyvää huolta yksityisyydestään. Worldjumpday.org-verkkotunnus on varattu 5. helmikuuta. Sivustolla väitetään, että ilmoittautuneita on silti jo yli 55 miljoonaa. Kuviteellisen professorin laskujen mukaiseen tavoitteeseen - 600 miljoonaan hyppääjään - on kuitenkin vielä matkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?