Digitoday

Erton Rinne toiselle kaudelle: "Paikallisen sopimisen malli mahdoton hyväksyä"

Julkaistu:

Toimihenkilöliitto Erton puheenjohtajaksi toiselle kolmivuotiskaudelle valittiin lauantaina liiton edustajiston järjestäytymiskokouksessa Tuusulassa Antti Rinne. Valinta oli yksimielinen, eikä vastaehdokkaita ollut.

Puheenjohtaja Rinne otti edustajistossa kantaa tällä tuloneuvottelukierroksella korostetusti esiin nousseeseen työnantajapuolen vaatimukseen paikallisesta sopimisesta.

- Nykyinen sopimusjärjestelmä turvaa työntekijälle tietyn vähimmäistason. Työnantajapuoli on esittänyt monessakin neuvottelupöydässä työehtosopimuksilla nykyisin sovittujen asioiden siirtämistä yrityskohtaisesti sovittaviksi. Tämä tavoite on verhottu käyttämällä asiasta ilmaisua paikallisen sopimisen lisääminen.

- Ammattiyhdistysliikkeen näkökulmasta työnantajien tavoittelema paikallisen sopimisen malli on mahdotonta hyväksyä. Peiteltyjen uhkausten ja hiljaisen painostuksen ilmapiirissä työpaikoilla tarvitaan selkeiden, yksiselitteisten työehtosopimusmääräysten tuottamaa turvallisuutta, Antti Rinne korostaa.

Rinteen mielestä on kuvaavaa, että tämänkin sopimuskierroksen yhteydessä useammat työnantajatahot ovat "julmistelleet väljempien, vesitettyjen työehtosopimusmääräysten aikaansaamiseksi, mutta samanaikaisesti kieltäytyneet aivan kategorisesti edes keskustelemasta paikallisen sopimisen pelisäännöistä".

Edustajisto valitsi kolmivuotiskaudeksi myös edustajiston puheenjohtajan ja liiton hallituksen. Edustajiston puheenjohtajaksi valittiin yhteyspäällikkö Ari Koskelin Tietoalan toimihenkilöistä.

Liittohallitukseen valittiin kaksitoista jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet. Tietoaloja hallituksessa edustavat Minna Anttonen, Jouko Malinen ja Juha Reinisalo.

STTK:laisen yksityisen palvelusektorin toimihenkilöitä edustavaan Ertoon kuuluu 32 000 jäsentä.

Kommentit

    Näytä lisää