Hankkeella nimekkäitä tukijoita - Digitoday - Ilta-Sanomat

Rfid-keskus avasi ovensa Helsinki-Vantaalla

Radiotaajuudella toimiviin etätunnistussovelluksiin keskittyvä sovelluskeskus RFID Lab Finland on avattu Technopolis Helsinki-Vantaan teknologiakeskukseen. Nokia, Hewlett-Packard ja joukko muita yrityksiä on lähtenyt edistämään Vantaan HiTech - ohjelmaan kuuluvaa hanketta.

11.2.2005 9:42

Hankkeen ensimmäinen askel on Helsinki-Vantaan Technopoliksen konkreettinen demotila, jossa etätunnistusmahdollisuuksia voidaan esitellä ja kehittää suomalaisen teollisuuden tarpeisiin.

RFID Lab Finlandin tavoite on auttaa rfid-tekniikan potentiaalisia suomalaisia hyödyntäjiä ymmärtämään teknologian tarjoamat mahdollisuudet ja rajoitteet.

RFID Lab Finlandilla on 11 Suomessa rfid-tekniikan parissa toimivaa jäsenyritystä ja hanke tukee rfid-alan yhteistyön tiivistymistä. Hanke pohjaa julkiseen rahoitukseen, mutta myös hankkeen jäsenyritykset rahoittavat hanketta erilaisten rfid-laitteistojen ja asiantuntijatyön muodossa.

RFID Lab Finlandin käytännön koordinoijaksi valittiin sovellusläheisen asiantuntemuksen perusteella suomalainen logistiikan rfid-järjestelmäintegraattori Vilant Systems Oy.

- RFID Lab Finland tuo osaamista ja työpaikkoja Vantaalle. Hanke vahvistaa kaupungin strategista tavoitetta olla logistinen keskus Suomessa niin osaamisen kuin kuljetustenkin suhteen, kertoo Vantaan kaupunginjohtaja Juhani Paajanen.

Rfid-tekniikan hyödyntäminen tehostaa logistiikkatoimintoja esimerkiksi automatisoimalla lähetys- ja vastaanottotoimintoja ja mahdollistamalla tarkan kuljetusten seurannan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?