Televisio nostaa asemaansa kotiverkoissa

Kotinsa verkottaneet liikuttavat tällä hetkellä tiedostoja pääasiassa tietokoneilla, mutta television merkitys kotiverkoissa tulee nousemaan, kertoo tutkimusyhtiö NPD Group. Vain 26 prosenttia NPD:n haastattelemista kuluttajista uskoo, että pc on kotiverkoissa täydellinen keskuslaite.

10.1.2005 11:01

Enemmistö haastatelluista amerikkalaisista pitää pc:tä vielä parhaana keskuslaitteena, mutta alle viidenneksen mielestä pc on paras väline videon lähettämisessä televisiolle.

Kuluttajat eivät pitäneet tärkeänä sitä, millä laitteella sisältöä katsellaan. Useimmat voivat esimerkiksi katsella elokuvia tietokoneen näytöltä. Samalla monet kotiverkkoja suunnittelevista kuluttajista kuitenkin uskovat, että televisiosta tulee kotiverkkoon pc:tä tehokkaampi väline.

Kuluttajat kertoivat siirtävänsä kotona enimmäkseen kuvia ja musiikkitiedostoja tietokoneelta stereoihin ja televisioon. Kotiverkkolaitteilta toivottiin eniten HDTV-tukea ja äänen samanaikaista toistamista monessa huoneessa.

Tutkimuksessa selvisi lisäksi, että kotiverkkojen määrä on lisääntynyt Yhdysvalloissa. Vuosi sitten 28 prosenttia tietokoneen omistavista kotitalouksista omisti myös kotiverkon, nyt osuus on kasvanut 34 prosenttiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?