Alueen mahdollisuuksia jää käyttämättä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Selvitys: Otaniemeen tarvitaan lisää yhteistoimintaa

Otaniemen kehitys Oy:n teettämän tuoreen selvityksen mukaan Otaniemi on potentiaaliltaan Suomen suurin teknologiakeskittymä. Otaniemessä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla perustutkimus, soveltava tutkimus ja niiden varaan rakentuva liiketoiminta.

30.11.2004 8:27

Alue on selvityksen mukaan useilla teknologian aloilla kehityksen kärjessä, ja sen tunnusmerkkejä ovat vahva osaaminen sekä innovatiivisuus. Yhteisöllisyyttä olisi kuitenkin kehitettävä.

- Otaniemessä on runsaasti vahvoja toimijoita, joilta selvityksen mukaan puuttuu selkeä yhteinen visio. Tämän seurauksena alueen mahdollisuuksia jää runsaasti käyttämättä, sanoo Otaniemen kehitys Oy:n toimitusjohtaja Maija Hämäläinen.

Hänen mukaansa Otaniemen alueen koko potentiaalin hyödyntäminen edellyttää avoimen vuorovaikutuksen lisäämistä ja kannustavan ilmapiirin kehittämistä.

- Tämä tukisi paitsi Otaniemen kilpailukykyä, myös pääkaupunkiseutua ja koko Suomea.

Selvitys on lähtölaukaus yhtiön Otaniemen kehitys Oy:n toiminnalle. Yhtiön tavoitteena on vahvistaa Otaniemen asemaa Pohjois-Euroopan johtavana teknologiakeskittymänä edistämällä alueen toimijoiden välistä yhteistyötä sekä lisäämällä Otaniemen tunnettuutta ja kiinnostavuutta.

Uuden kehitysyhtiön omistajia ovat Espoon kaupunki, Technopolis, VTT, TKK, TKY, KCL, Kiinteistö Oy Innopoli 2, EVTEK ja Laurea.

Selvitys perustuu teknologia-alaa ja teollisuutta eri näkökulmista katsovien asiantuntijoiden puhelinhaastatteluihin. Haastateltaviksi valittiin noin 30 julkishallintoa, mediaa, pääomasijoittajia ja teollisuutta edustavaa henkilöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?