Oulusta etsitään ideaa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Octopusin lonkerot etsivät mobiilisovelluksia

Uusia ideoita metsästävä Octopus Mobiilisovelluskilpailu on jälleen käynnissä. Oulun seudun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston opiskelijoille suunnatun kilpailun tuloksena on kahden vuoden aikana syntynyt useita innovatiivisia sovelluksia, joiden pohjalta on perustettu uusia yrityksiäkin.

26.11.2004 9:37

Kilpailussa opiskelijoiden muodostamien joukkueiden tehtävä on keksiä ja toteuttaa aito, toimiva mobiilisovellus Octopus-ympäristössä.

Joukkueiden on rekisteröidyttävä kilpailuun ennen joulukuun 17. päivää, ja kilpailun voittaja on selvillä toukokuun lopulla.

Voittajajoukkue saa palkinnoksi 5 000 euron stipendin ja matkan alan kansainväliseen tapahtumaan.

Viime vuonna kilpailuun osallistui 37 joukkuetta, joista voitti Oulun seudun ammattikorkeakoulun Raahen yksikön opiskelijoiden muodostama joukkue. Marjo Miettunen, Heikki Luoma ja Juho Vikki kehittivät maanviljelijän työnseurantaa ja raportointia helpottavan sovelluksen. Edellisvuonna voiton otti Outi Arontien luoma painonhallintasovellus MobileCalories.

Vuosittainen mobiilisovelluskilpailu kuuluu mobiilialan testaus-, kehitys- ja liiketoimintaympäristö Octopusin merkittävimpiin toimintoihin. Tavoite on innostaa opiskelijoita mobiilialalle, antaa heille mahdollisuus työskennellä aidossa, edistyksellisessä teknologiaympäristössä ja löytää uusia, innovatiivisia sovelluksia. Kilpailua tukevat Nokia, Oulun Puhelin, Finnet ja Technopolis.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?