Venäläiset huijarit rahastavat lemmenkipeitä länsimiehiä

Julkaistu:

(Washington) Venäläiset huijarit lähestyvät kontaktipalstoilla lemmenkipeitä miehiä. Rakkaudentunnustukset loppuvat yleensä ensimmäisten rahansiirtojen jälkeen.
The New York Times kertoo kontaktipalstojen avulla tapahtuvien huijausten määrän kasvaneen rajusti Venäjällä. Maassa toimivat huijarit rahastavat lemmenkipeitä miehiä etenkin Yhdysvalloissa, Britanniassa, Australiassa, Kanadassa ja Uudessa Seelannissa.

Menetelmä on yksinkertainen. Huijarit etsivät kontaktipalstoilta lemmenkipeitä miehiä ja tekeytyvät nuoriksi, sivistyneiksi naisiksi. Kun yhteydenpitoa on kulunut tietyn ajan, "nainen" pyytää lähettämään rahaa, jotta hän pääsisi matkustamaan verkkotuttavuutensa luokse.

Amerikkalainen diplomaatti, jonka nimeä lehti ei maininnut, kertoi uhrien menettäneen yleensä 300:sta muutamaan tuhanteen dollariin. Suurin menetys oli 11 000 dollaria.

Huijausten määrästä kertoo se, että Yhdysvaltain suurlähetystö Moskovassa 5-10 tiedustelua päivässä asian tiimoilta.

Venäjän sisäministeriön mukaan huijarit ovat yleensä aina miehiä. He lähettävät samoja viestejä jopa tuhansille ulkomaalaisille miehille.

Määrän kasvamisen ohella huijaukset ovat tulleet viime aikoina paremmiksi. Petostarinoita on kehitetty houkuttelevimmiksi. Jotkut ovat jopa väärentäneet matkatoimistoja, jotka vahvistavat "morsiamen" matkasuunnitelmat.

Kommentit

    Näytä lisää