Digitoday

Harjuhahto-Madetoja: Suomella saumaa peliteollisuudessa

Julkaistu:

Suomalaisen sisältötuotannon kansainvälistymisen tärkeä edellytys on löytää niche-alueet, arvioi hallituksen tietoyhteiskuntaohjelman ohjelmajohtaja Katrina Harjuhahto-Madetoja. Suurimmiksi esteiksi vientiponnisteluihin hän mainitsee perinteiset syyt: pieni kielialue, pieni kansa ja syrjäinen sijainti.
- Ulkomaisia massatoimijoita vastaan meidän on turha yrittää toimia, mutta tietyillä alueilla Suomella on hyvät menestymisen mahdollisuudet. Yksi tällaisista alueista on peliteollisuus, Harjuhahto-Madetoja sanoo.

Harjuhahto-Madetoja avaa Muusa2-projektin seminaarisarjan Mediakeskus Lumeessa Helsingissä ensi keskiviikkona. Sisältöliiketoiminta-, ohjelmistotuote- sekä oppimispalveluyrityksille suunnattu projekti pyrkii edistämään poikkitoimialaista yhteistyötä sekä kansainvälistämään kohdeyrityksiä.

- Erityisesti sisältötuotannon toimijat ovat Suomessa pieniä. Monissa tapauksissa tärkeätä olisi löytää iso, kansainvälinen kumppani. Toinen vaihtoehto olisi kansallinen yhteenliittymä, joka lähtisi edistämään vientiä.

Koulutusta keväällä

Muusa2-projekti koostuu nyt alkavasta seminaarisarjasta ja valikoitujen yritysten kansainvälistymiskoulutuksesta keväällä 2005. Uudenmaan Te-keskuksen ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman Muusa2-projektin järjestää Digitaalisen median, sisältötuotannon ja oppimispalveluiden osaamiskeskus.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Osaamiskeskuksen ohjelmajohtaja Irina Blomqvistin mukaan niin ohjelmistotuote- kuin sisältöliiketoiminnan alueella on tehty kansainvälistymisponnisteluja, mutta suurempien kokonaisratkaisujen kehittäminen näitä yhdistämällä on ollut vähäistä.

- Lisäksi eri medioiden yhdisteleminen erilaisissa ratkaisuissa vaatii enenevässä määrin poikkitoimialaisia ratkaisuja. Hyvänä esimerkkinä tästä on metsäyhtiö Metso, joka on käyttänyt muun muassa animaatioita paperikoneiden opasteissa. Konvergenssissa on kyse nimenomaan toimialojen välisestä konvergenssista, ei niinkään teknologioiden, Blomqvist sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää